Grupni trening ne mora biti dosada!

0
Foto: Danijel Milojković

Trening ne mora biti dodatna dosada nakon dugog dana na poslu, fakultetu ili školi – on može biti zabavna metoda rješavanja stresa i druženja s prijateljima, ili čak upoznavanja novih ljudi. Možda vam je teško održavati visok nivo motivacije i pratiti vaš nedeljni raspored treninga, ali učestvovanje u grupnom programu svakako može pružiti dodatnu motivaciju i ukloniti eventualne nesigurnosti u vezi određenih vježbi.

Grupni programi nude korisnicima mogućnost da se aktiviraju i motivišu jedni druge. Trud i vrijeme koje ulažete kako biste ostvarili viši nivo mišićne izdržljivosti i snage bi trebao biti zabavan i ispuniti vas osjećajem zadovoljstva. Ovakav vid vježbanje pomoći će vam da se ne osjećate samo kao da napredujete prema željenom cilju, već ćete se istovremeno i dobro provesti.

Postoji određena vrsta odgovornosti koja se javlja kod grupnog treninga. Možda vam se baš i ne ide na trening nakon napornog radnog dana, ali osjećaj podrške i solidarnosti sa ostalim članovima može činiti razliku između gubitka viška kilograma i napretka u mišićnoj masi i snazi, ili povratka u pasivniji način života.

Autorka: Jelena Krasić, dipl.profesor sporta i fizičkog vaspitanja i personalni trener

e-mail: starsfit2016@gmail.com

Stars fit možete pratiti na Fejsbuku i Instagramu.