Topličanka i Crna lisica poklonile knjige Dečjem odeljenju bolnice

0

Topličanka, prvi magazin za dušu od žene, u saradnji sa Art pabom „Black fox“, pre tri meseca je pokrenula prikupljanje slikovnica i knjiga za decu i mame koji borave na Dečjem odeljenju Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“.

Danas je dan kada su knjige stigle u prave ruke.

Ovo nije obična vest, pa neće tako ni zvučati. Prikupili smo oko 200 knjiga, slikovnica i Zabavnika. Reći ćemo hiljadu puta hvala svim dobrim ljudima koji su poklonili knjige i učinili da se danas, dok ozdravljaju, neka deca nasmeju. Pored slikovnica, bajki i basni, poezije za decu, uspeli smo da prikupimo i veliki broj naslova i za mame.

Uprava bolnice je prepoznala ideju kao dobronamernu i lepu, a mi smo se oberučke prihvatili posla: pozvati što više ljudi da budu kao Topličanka – duša od žene. Među prvima, kao i uvek kada  u Prokuplju treba učiniti nešto dobro i pozitivno, tu su bili Ješka i Šuba. Hvala što inspirišete i što ste nas zarazili pozitivom: „Možemo da pravimo dobre priče zajedno!“

Danas se na Dečjem odeljenju jedna plavooka Marta zapanjila što može da izabere koju god knjigu da čita. To je Topličanki dovoljno da izmami osmeh!

Hteli smo da budemo tu za one koji će naše društvo podići u neke nove visine – DECU. Sledeće u planu je „otvaranje“ jedne ovakve biblioteke u porodilištu.

Topličnka glasa za lepe reči i još lepša dela!

Zato vas pozivamo da nam pišete svoje predloge kako još možemo doprineti našoj zajednici. Šta možemo uraditi za naš grad?

Za sve vam na raspolaganju stoji mejl adresa kontakt@toplicanka.rs ili pišite u sanduče zvanične Fejsbuk stranice Topličanke.