Knjiga za druga – lepa priča iz Kruševca

0
razvojni centar srbije

„Knjiga za druga“ je jedna lepa akcija koja ovih dana budi male, a i velike Kruševljane. Akciju organizuje Razvojni centar Srbije, povodom Svetskog dana knjige 23. aprila, a uključene su sve osnovne škole u Kruševcu. Priključite se i vi!

Sa željom da kod učenika razviju ljubav prema knjizi, ali i ljubav prema deljenju, Razvojni centar Srbije pokkrenuo je ovu humanitarnu akciju. Akcija se sastoji u prikupljanju knjiga koje će biti potom prosleđene OŠ „Vladislav Savić Jan“ u Parunovcu, za potrebe područnih odeljenja.

U akciji učestvuju učenici mlađih razreda svih osam osnovnih škola u Kruševcu, a uz blagoslov svog sekretara i Eparhija kruševačka.

– Nama je mnogo drago da su se pozivu odazvale sve škole. Želeli smo da podstaknemo one najmlađe da se uključe. Razgovarali smo sa njima i sa učiteljima u školama. Oni su sada u tom uzrastu kada već mogu i treba da shvate koliki je značaj deljenja, ali i koliko je važno da svako ko želi da čita ima tu mogućnost. Pozivamo sve ljude dobre volje da zavire u svoje biblioteke i pronađu bar jednu knjigu koju mogu pokloniti. Nama to znači mnogo, jer knjiga po knjiga – eto bibliteke u područnim odeljenjima OŠ „Vladislav Savić Jan“! – rekla je inicijatorka akcije Ana Tenjović Paunović iz Razvojnog centra za medije.  

Akciju „Knjiga za druga“ Razvojni centar Srbije organizuje po prvi put. Međutim, u ovoj neprofitnoj organizaciji se nadaju da će prikupljanje knjiga postati godišnja tradicija povodom Svetskog dana knjiga, ne samo u Kruševcu već u svim gradovima naše zemlje.

razvojni centar srbije

Razvojni centar Srbije je nevladino i neprofitno udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti održivog razvoja, ljudskih prava, promovisanja evropskih integracija, međunarodne saradnje, kulture, humanitarnog rada, prezentacije inovacija i edukacije. Svoje ciljeve ostvaruju samostalno, ali i u saradnji sa fizičkim i pravnim licima, kroz pisanje i realizaciju projekata koji imaju za cilj unapređenje i afirmaciju društvene zajednice, primarno u Kruševcu, ali i na nivou cele Srbije.

Topličanka je spremila svoje knjige da pošalje u Kruševac. Budi Topličanka – pošalji i ti!

(Za više informacija možete pozvati broj telefona 066 488 63 51)