PILEĆI ZALOGAJI ZA DVE OSOBE

0

Pileći zalogaji za dve osobe su pravi delikates za ljubitelje mesa i začina. Idealan predlog za ručak ili ranu romantičnu večeru za dvoje.

Sastojci:

  • 2 pileća bela mesa,
  • 300gr mlečnog kačkavalja,
  • 100gr prezli,
  • 1 kašika belog luka u prahu,
  • 1 kašika suvog bosiljka,
  • 1 kašika suvog peršuna,
  • 1 kašika soli,
  • ½ šolje brašna,
  • 2 jaja,
  • Ulje za prženje,
  • Šolja paradajz sosa.

Priprema:

  1. Iseći pileće belo meso na parčiće dužine 4 centimetra.
  2. Nožem napraviti proreze u mesu, pritom pazeći da se ne iseče skroz na drugu stranu.
  3. Proreze napuniti komadima kačkavalja.
  4. U činiji izmešati beli luk u prahu, bosiljak, peršun, so i prezle.
  5. Piletinu uvaljati u brašnu, jajima, a potom u mešavini sa prezlama.
  6. U dublji tiganj nasuti oko 2 centimetra ulja i dobro zagrejati.
  7. Piletinu pržiti sa obe strane, dok ne dobije zlatnu boju.
  8. Isprženu piletinu posuti permazanom.
  9. Poslužiti sa paradajz sosom.PRIJATNO!

Probajte recepte za jela koje Topličanka kuva.