Pileći zalogaji za dve osobe su pravi delikates za ljubitelje mesa i začina. Idealan predlog za ručak ili ranu romantičnu večeru za dvoje.
Sastojci:
- 2 pileća bela mesa,
- 300gr mlečnog kačkavalja,
- 100gr prezli,
- 1 kašika belog luka u prahu,
- 1 kašika suvog bosiljka,
- 1 kašika suvog peršuna,
- 1 kašika soli,
- ½ šolje brašna,
- 2 jaja,
- Ulje za prženje,
- Šolja paradajz sosa.
Priprema:
- Iseći pileće belo meso na parčiće dužine 4 centimetra.
- Nožem napraviti proreze u mesu, pritom pazeći da se ne iseče skroz na drugu stranu.
- Proreze napuniti komadima kačkavalja.
- U činiji izmešati beli luk u prahu, bosiljak, peršun, so i prezle.
- Piletinu uvaljati u brašnu, jajima, a potom u mešavini sa prezlama.
- U dublji tiganj nasuti oko 2 centimetra ulja i dobro zagrejati.
- Piletinu pržiti sa obe strane, dok ne dobije zlatnu boju.
- Isprženu piletinu posuti permazanom.
- Poslužiti sa paradajz sosom.PRIJATNO!
Probajte recepte za jela koje Topličanka kuva.
Topličanka je duša od žene.