Najlepša mesta za venčanje u Srbiji

0
venčanje

Nije jednostavan zadatak odabrati prostor u kome ćete proslaviti ljubav i početak bračnog života. Svako ko je nekada bio u situaciji da razmišlja o prstenju, zvanicama, hrani i muzici za velike događaje – zna koliko je to zahtevan i odgovoran posao. Vaše venčanje bi na prvom mestu trebalo da izgleda onako kako ste ga vi godinama zamišljali, a sama lokacija će u velikoj meri odrediti i stil proslave.

Zahvaljujući brojnim restoranima i zanimljivim lokacijama za venčanje, Srbija mladencima nudi izbor za svačiji ukus. U daljem tekstu možete pročitati gde možete imati zagarantovano dobru proslavu shodno tome želite li tradicionalnu, formalnu ili neformalnu svadbu.

Sve popularnija venčanja na otvorenom

Poslednjih nekoliko godina, beogradski organizatori venčanja dobijaju zahteve da organizuju svadbe na mestima kraj reka, jezera i golf klubova. Rustični šmek koji imaju proslave venčanja u prirodi, kom pribegavaju poznati, sve je popularniji i u Srbiji. Ima li lepše dekoracije od prirodnih zasada cveća, drvoreda ili plantaža koje stvara intimnu, tradicionalnu atmosferu?

Osećajte se i vi kao filmska zvezda dok sudbonosno ‚‚Da!” izgovarate na nekom od najlepših zelenih oaza opasanih ribnjacima i pašnjacima, koje Srbija ima da ponudi. Ukoliko ste odvažni i inovativni, u potrazi sa nečim nesvakidašnjim i želite da se Vaša svadba pamti duže od ostalih – venčanje i svadba na reci, uz dugu zabavu sa zalaskom sunca omogući će Vam upravo to.

Obale Save ili Dunava u Beogradu su odličan izbor lokacije za veselje ukoliko planirate proslavu u prestonici, ali i ostatak naše zemlje se može pohvaliti zanimljivim jezerima, rekama ili etno selima gde se može održati venčanje.

Kraljevsko venčanje u dvorcu

Da! Možda niste znali da postoji i ta mogućnost, ali već dugi niz godina dvorci u Vojvodini organizuju venčanja mladencima iz Srbije i inostranstva. Bajkovito venčanje u nekom od najlepših dvoraca na Balkanu, koji su pod zaštitom države, će definitivno učiniti da se na Vaš dan osetite posebno.

U dvorcima kao što su Fantast (porodice Dunđerski), pravom dragulju vojvođanske ravnice, na raspolaganju imate ergelu od osamdeset konja, kočije, kapelu i mladenački apartman kao poklon za prvu bračnu noć. Osećajte se jedinstveno u Kaštelu, koji je svojevremeno ugostio ni manje ni više nego Franca Lista!

Takođe, mladencima koji odluče da se tog dana opredele za mirise vinograda i ukus najfinijeg srpskog vina, svadbu mogu praviti u šarmantnom prostoru nekih od najpopularnijih vinarija u Srbiji kao što su ‚‚Zvonko Bogdan”, ‚‚Šapat” i druge.

Imajte na umu da, zbog velike popularnosti, vaš kraljevski dan na ovakvim mestima morate najaviti i do nekoliko meseci unapred.

Intimna atmosfera u boemskom delu grada

Skadarlija nudi sve što jedna mala ali nezaboravna svadba treba da ima! Ugostite Vama najbliže na svečanom ručku u nekom od čuvenih skadarlijskih restorana koji organizuju svadbe već skoro dvesta godina. Intimna proslava uz dobru muziku, odličnu hranu i vrhunsko usluženje će sigurno biti pun pogodak.

Pesma tamburaša i uživanje u toplom, rustičnom okruženju najpopularnijih restorana u Beogradu pruža osećaj prisnosti i ugođaj kakav nećete doživeti na velikim slavljima. Ovaj vid proslave nije organičen na Beograd, jer se većina gradova u Srbiji može pohvaliti boemskim restoranima, sa dušom!

Veliko porodično slavlje – tradicija naše zemlje

Organizovanje venčanja u velikim restoranima i salama za venčanje daleko je popularnije u našem narodu, naročito jer je odlična prilika da se cela familija i prijatelji okupe na jednom mestu.

Ukoliko želite venčanje i svadbu sa velikim brojem zvanica, organizujte ga u elegantnom i prostranom ambijentu restorana koji primaju i do 500 zvanica, i istražite neograničene mogućnosti za stvaranje željene atmosfere i keteringa koji će oduševiti sve goste.

Danas skoro svaki restoran poseduje profesionalno ozvučenje i rasvetu, kao i terase, privatne parkinge sa redarima, klime i besplatan vajfaj. Hranu često obezbeđuje sam restoran ali obično možete i sami, iz nekolko menija, izabrati jela koja će se služiti. Za najmlađe je neretko organizovan poseban program zabave u prirodi ili igraonicama sa animatorima.

Uz dobar izbor muzike, i vesele mladence, mala je verovatnoća da će vaši gosti izaći nezadovoljni sa proslave. Ipak, ukoliko se odlučite za veliku svadbu potrudite se da se, makar malo, posvetite svakom gostu.

Na Vama je da odlučite iz kakvog ćete ambijenta ući u bračni život a mnoga mesta kojima budete ukazali poverenje daće sve od sebe da u taj život uđete veseli i rasterećeni. Prisetite se o kakvom ste venčanju maštali kao deca i oživite ga na nekom prelepom mestu, sa porodicom i prijateljima.

Autor: Dragan Antić, Zrno znanja