Kanal P – oaza lepog za stare i mlade

0
kanal p

Kada ste poslednji put pogledali na televiziji Viteza Koju ili „Laku noć, deco“? Je l’ ste potražili na internetu film „Najbolji“, koji govori o najboljem kadetu Vojne akademije i njegovom izboru da umesto u Beogradu službuje u Trebinju? Kada ste se poslednji put nasmejali nekim Čkaljinim dogodovštinama?

Odnedavno, kad god to poželite, možete pogledati ove i još mnoge druge zaboravljene a divne filmske priče na Fejsbuk stranici „Kanal P“.

Ljudi koji uređuju ovu stranicu želeli su da sačuvaju svoju anonimnost, jer kažu da nije važno ko stranicu vodi sve dok se na njoj predstavlja kvalitetan sadržaj.

– Nasilje se kroz razne oblike ispoljava na TV-u počev od najprizemnijih sadržaja tipa rijalitija, preko političkih emisija pa čak i do nekih emisija koje bi trebale da budu kulturno-obrazovnog tipa. I akcioni filmovi koji se emituju su postali nešto više. Na taj način, takvim TV programom, ljudima se neprestano ubacuju sadržaji koji im opterećuju mozak, utiču na to da stalno budu pod pritiskom, što izaziva nervozu, a sama po sebi nervoza dovodi do verbalnog, pa čak i fizičkog nasilja. Ljudima je potreban odmor od takvih sadržaja; potrebne su im televizijski sadržaji koji će im opustiti mozak“. Ali, takvi sadržaji danas, očigledno nisu finansijski korisni, te ih verovatno zato i nema. Ovom FB stranicom želimo da ljudima u svojoj bližoj, pa zašto ne i široj okolini, pokažemo da postoje i drugačiji pogledi na svet od onoga što im se trenutno nudi. – poručili su administratori ove stranice.

kanal p

Zanimljivo je da se i u nazivu stranice interpretira sloboda. Slovo P kažu može biti  npr. pendžer (turcizam za prozor) što bi moglo da znači da ovom stranicom želi da se postigne da se ljudima „otvori“ drugačiji pogled na svet. Počinje i reč plot (ograda) što opet može da predstavlja želju da se postavi granica iza koje neće moći da prodru prizemni načini razmišljanja i ponašanja.

U svakom slučaju, Topličanka preporučuje Kanal P. Kokice u činiju i pravac detinjstvo!