САРМИЦЕ У РЕНОВОМ ЛИШЋУ – РЕЦЕПТ ЗА РЕМЕК-ДЕЛО

0
сармице у реновом лишћу
Фото: Милена Вукајловић

Кад се уметница лати кухињског алата – настају ремек-дела. У серијалу текстова Изузетне жене кувају за вас стиже рецепт за сармице у реновом лишћу. Овај специјалитет припремила је изузетна жена и вајарка Милена Вукајловић.

Састојци:

20-30 листова рена, 300гр млевеног меса, 1 шаргарепа, 3-4 млада црна лука, 1-2 млада бела лука, 50гр пиринча, 1/2 литре парадајза, бибер, со по укусу и четвртина кашике курукуме.

Прирпема:

20-30 листова рена се избланшира у води и скину се мало петељке, стање. Припреми се фил са 300гр млевеног меса, 1 шаргарепом, 3-4 млада лука црна, 1-2 млада бела лука, 50гр пиринча, 1/2 литре парадајза, бибером, сољу по укусу и четвртина кашике курукуме. Смотају се сарме, налију пажљиво водом и крчкају на тихој ватри. После тога могу да се мало запеку, да не би изгореле прекрити листовима рена.

Служи се уз кисело млеко.

Шта су кувале, месиле и пекле друге Изузетне жене погледајте у нашој рубрици Топличанка кува.