АРГЕНТИНСКИ ЋЕВАПИ – НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ

0
аргентински-ћевапи-у-тањиру

Кад изузетна жена спрема јело, оно мора да буде укусно. Марија Чапкуновић, жена у војничким чизмама, у кухињи спрема праве ватромете укуса. Након рецепта за  јашалак, своје омиљено јело, из Маријиног кувара на Топличанку стижу аргетински ћевапи.

Састојци:

За ово јело потребно је пола килограма роштиљ меса, четири кромпира, две мале главице црног лука, два јајета, презле, брашно, вегета, бибер.

Аргентински ћевапи – припрема:

јаја-презле-брашно

Скувати кромпире и измрвити их као за пире. У другој посуди ставити роштиљ месо, додати ситно насецкан црни лук, вегету, бибер и два чена ситно сецкано белог лука. У све то додати кромпир и уље 4 кашике, па то лепо умесити и обликовати ћевапе.
Ставити их у хладњак на пола сата, па их ваљати у брашно јаја и презле и пржити.

Док трепнете, аргентински ћевапи су спремни за послужење и уживање!