ARGENTINSKI ĆEVAPI

0
argentinski-ćevapi-u-tanjiru

Kad izuzetna žena sprema jelo, ono mora da bude ukusno. Marija Čapkunović, žena u vojničkim čizmama, u kuhinji sprema prave vatromete ukusa. Nakon recepta za  jašalak, svoje omiljeno jelo, iz Marijinog kuvara na Topličanku stižu argetinski ćevapi.

Sastojci:

Za ovo jelo potrebno je pola kilograma roštilj mesa, četiri krompira, dve male glavice crnog luka, dva jajeta, prezle, brašno, vegeta, biber.

Argentinski ćevapi – priprema:

jaja-prezle-brašno

Skuvati krompire i izmrviti ih kao za pire. U drugoj posudi staviti roštilj meso, dodati sitno naseckan crni luk, vegetu, biber i dva čena sitno seckano belog luka. U sve to dodati krompir i ulje 4 kašike, pa to lepo umesiti i oblikovati ćevape.
Staviti ih u hladnjak na pola sata, pa ih valjati u brašno jaja i prezle i pržiti.

Dok trepnete, argentinski ćevapi su spremni za posluženje i uživanje!