FOKS PASTA IZ ŠUBINE KAFANE

0

Serijal tekstova Izuzetne žene kuvaju za vas ne bi bio potpun da se u njemu ne nađe recept iz Šubine kafane. Ili iz lisičinog paba. Kako vi zovete najveselije mesto u gradu gde se spremaju ukusna jela?

Jelena Mitić za vas servira Foks pastu. Kaže da je zanimljiva i da se brzo sprema.

Potrebni sastojci za pastu

Špagete, himalajska so, maslinovo ulje, pečenica, bosiljak, italijanski začin, tartuf salsa, pavlaka i kačkavalj. Ko voli i kapar.

Kako se priprema?

Špagete se prokuvaju u vodi koja ključa sa dodatkom himalajske soli. Kada budu al dente , procede se. Zatim se proprže na maslinovom ulju , pa se doda pečenica grubo seckana, bosiljak i ja volim tzv. italijanski začin (mešavina začinskog bilja). Kada bude pržena „da začini puste šmek“, doda se malo tartuf salse, pavlake i kačkavalja. Ja uvek dodam i kapar. To je to! Uživajte!

Dok je Šuba majstor za roštilj i domaća jela, Ješka odlično priprema ovakve specijalitete i slatkiše.

pasta-foks