Serijal tekstova Izuzetne žene kuvaju za vas ne bi bio potpun da se u njemu ne nađe recept iz Šubine kafane. Ili iz lisičinog paba. Kako vi zovete najveselije mesto u gradu gde se spremaju ukusna jela?
Jelena Mitić za vas servira Foks pastu. Kaže da je zanimljiva i da se brzo sprema.
Potrebni sastojci za pastu
Špagete, himalajska so, maslinovo ulje, pečenica, bosiljak, italijanski začin, tartuf salsa, pavlaka i kačkavalj. Ko voli i kapar.
Kako se priprema?
Špagete se prokuvaju u vodi koja ključa sa dodatkom himalajske soli. Kada budu al dente , procede se. Zatim se proprže na maslinovom ulju , pa se doda pečenica grubo seckana, bosiljak i ja volim tzv. italijanski začin (mešavina začinskog bilja). Kada bude pržena „da začini puste šmek“, doda se malo tartuf salse, pavlake i kačkavalja. Ja uvek dodam i kapar. To je to! Uživajte!
Dok je Šuba majstor za roštilj i domaća jela, Ješka odlično priprema ovakve specijalitete i slatkiše.
Topličanka je duša od žene.