Šta je maderoterapija i zašto treba da je probate?

0
maderoterapija-oklagije

Maderoterapija  je dokaz da korisne stvari potiču iz Latinske Amerike. Pod stresom ste, sa par kilograma viška ili pak bez ekstra kilograma, a opet sa čuvenom „narandžinom korom“ u predelu butina i zadnjice. Probale ste sve: anticelulit kreme, korigovanu ishranu, masaže, ali bez uspeha i efekta. Onda, sigurno niste probale ovu masažu!

Šta je to maderoterapija?

Maderoterapijska masaža je tehnika kojom se uklanja celulit, a podrazumeva  niz učestalih pokreta pomoću oklagija. Oklagije su drveni elementi kojima maser tretira problematična područja na telu. Njima se stimuliše limfni sistem tela da oslobodi nakupljene toksine, masti i celulit. Dosadni celulit važi za jednog od najvećih neprijatelja žena, pa čak i onih koje su fizički aktivne. Veoma je teško osloboditi se ovog bolesnog tkiva ljudskog tela, ali uz maderoterapiju to više nije nedostižan san. Serijom ovih masaža celulit se razbija u sitne komadiće, smanjuju se ispupčenja na koži, da bi na kraju „narandžina kora“ bila potpuno ispeglana.

Posebno dizajniranim oklagijama vrši se jak pritisak na celulit, a uz to se uklanjaju masne naslage i toksini iz kože. Ova metoda je prirodna, tako da nema opasnosti od alergijskih reakcija.

Koliko tretmana je potrebno za vidljive rezultate?

Da bi maderoterapija bila delotvorna, mora da postoji kontinuitet. Licencirani maderoterapeut Dušan Vlahović koristi ovu tehniku masaže od 2017. godine i tvrdi da je kod maderoterapije najznačajnije da se masaže obavljaju svakodnevno, najmanje deset dana zaredom da bi imale efekta. Zbog toga se ona uklapa sa ciklusom žene, jer se izvođenje ove anticelulit metode kada žena ima menstruaciju ne preporučuje.

Često postavljeno pitanje koje se tiče maderoterapije jeste i ono da li je to bolan tretman. Prema fizioterapeutima, bolna može biti prva masaža, jer je to prvi susret kože i tkiva sa pritiskom ove vrste. Oklagijama sitnog i krupnog reljefa tretiraju se noge, zadnjica i sva ona područja na telu koja celulit napada. Svaka masaža traje u proseku 90 minuta. Bol je jači tamo gde ima više celulita.

Kome treba maderoterapija?

Maderoterapija nije samo anticelulit tehnika. Ona je dobra i za opuštanje uma i tela. Uz pomoć ove metode ubrzava se metabolizam, stimuliše limfni sistem, a koža oslobađa otrova. Jedna od prednosti je i razgradnja masti, kao i zatezanje mišića i tela. To je razlog zbog čega je maderoterapija četo izbor profesionalnih sportista.

Smanjenje zapremine može biti još jedna fina „posledica“ maderoterapije. Zahvaljujući ovom tretmanu, uz fizičku aktivnost i regulisanu ishranu vaše telo se može preporoditi.

Gde možete raditi maderoterapiju u Prokuplju?

Ovaj tekst napisali smo u saradnji sa karatistom Dušanom Vlahovićem, licenciranim fizioterapeutom iz Prokuplja. On uspešno koristi ovu masersku i anticelulit tehniku već dve godine, a obuku i test je prošao na specijalizovanom kursu u Beogradu. Kako kaže, maderoterapija nije omiljena masaža u svetu fizioterapeuta, najviše zbog teških instrumenata i svog vremena trajanja. Ipak, on se izveštio u ovoj metodi, pa kaže da zahvaljujući svojoj maserskoj tehnici i klasičnom ulju za masažu maderoterapija nije više toliko naporna. Kako to izgleda proverite u prostorijama Budo centra Prokuplje.

Svoj termin možete zakazati na telefon 0637318286.