6 saveta za zaposlene muškarce koji imaju porodice

0
tata
Foto: Unsplash.com

Dobri očevi su uvek tu za dete, ne beže od kućnih obaveza i poslova i ne prepuštaju njegu deteta isključivo majci. Aktivno učestvuju u svemu, grade prijatnu porodičnu atmosferu i trude se da svojoj deci budu pozitivni uzori.

1. Primetite da Vaša žena radi, kao i Vi.

Da li radi van kuće u nekoj firmi ili u kući pored čuvanja deteta ili dece ili joj je posao čuvanje dece. Ona radi! Poznavajući dosta žena koje “samo” čuvaju decu kući, znam da bi vrlo često radije kopale tunel. Tako da RADE!

2. Zapitajte se otkud vam ispeglana košulja?

I ako se spremate da kažete “ma daj to je ništa”… predlažem da to ništa preuzmete na sebe.

3. Razmotrite odakle deci stalno neka garderoba koja im je zapravo taman….

4. Ako se spremate da kažete kako vi zarađujete više predlažem da platite nekoj eksternoj pomoći sve to što vaša žena radi pa ćete videti kako zapravo ne zarađujete više.

I druga stvar, šta ćete ako Vaša žena počne da zarađuje više od vas… to nije nemoguće. Stoga predlažem da taj argument samo zaboravite. Promenjiva kategorija.

5. To što ste se umorili na poslu fizički ili psihički nikog ne zanima a pogotovo ne vašu decu… stoga na noge lagane…

Ako ste želeli da dođete sa posla i gledate u plafon niste trebali da pravite decu, jer i vaša žena je radila pa ako i ona želi da gleda u plafon i vi želite da gledate u plafon, gde su deca?

Ako ste planirali da kažete kako ste se vi više umorili onda se vratite na stavku jedan… i ako hoćete da kažete da više energije i snage ima vaša žena od vas muškarca… nekako vam se tu ta muškost gubi.

Kažu ljudi da su muškarci jači pol.

6. I bavite se svojom decom, to što vaša deca stalno traže mamu to nije ok, to samo govori u prilog tome da se ne bavite decom.

Sramota je da ne znate da utešite svoje dete, da ga nahranite, presvučete, uspavate, animirate, jer ako niste u stanju da ‘ajmo reći servisirate dete od na primer 10 kg i godinu dana…

Onda da li ste sigurni da biste trebali da se bavite nekim ozbiljnim poslom ili da baratate novcem ili da sastančite sa odraslim ljudima, pregovarate, ako niste u stanju da pregovarate sa jednogodišnjakom i to vaše krvi.

I ako ste planirali da se uključujete u život svog deteta negde oko škole kasnite debelo… do treće godine šta ste uradili to je… nisam pedagog, ali tako oni kažu… raspitajte se.

Izvor: Lola magazin