Budi i ti nekom Moto Deda Mraz!

0
moto-deda-mraz
Foto: Tamara i Milan, privatna arhiva

Jeste li već čuli za mlade i pozitivne ljude Tamaru Dobrosavljević i Milana Đorđevića? Oni se svakog decembra, treću godinu zaredom, obuku u svoju dušu i odelo Deda Mraza da šire radost i pozitivnu energiju.

Prokuplje nije mali grad sve dok u njemu žive veliki ljudi. Tamara i Milan nisu samo to, oni pokreću dobro i veliko u drugima, čineći naizgled jednostavnu i malu stvar – dele slatkiše deci na šetalištu pred Novu godinu.

Akcija “Budi i ti nekom Moto Deda Mraz” ponela je naziv zbog velike Milanove ljubavi prema motorima, ali i zbog toga što je bio prvi Deda Mraz koji je malim Prokupčanima podelio slatkiše vozeći motor.

moto-deda- Mraz
Budi i ti nekome

Mnogi čekaju da se nešto desi. Mi ne čekamo – mi se desimo.

Ovako objašnjavaju svoju akciju dugogodišnji momak i devojka Tamara i Milan. Oni već treću godinu prikupljaju slatkiše, dele ih deci u decembarskoj šetnji, te prave paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica.

– Ove godine smo imali stvarno veliku podršku, za šta je najviše zaslužan Milan koji već mesec dana okuplja razne ljude oko ove ideje. Od naših prijatelja u Prokuplju i van njega, kolega sa faksa u Kragujevcu, građana koji su ubacivali slatkiše u označene kutije u velikoj prodavnici “Rič” u centru i Art pabu “Black fox”, pa sve do malih i većih preduzetnika u našem gradu svi su dali svoj doprinos da ne čekamo da se nešto desi nego da se desimo. – priča Tamara.

Onoliko osmeha koliko slatkiša

moto-deda-mraz
Foto: Tamara i Milan, privatna arhiva

Ove godine Moto Deda Mraz će prošetati centrom u nedelju 29. decembra od 12 sati.

– Da obavestimo mame, tate, tetke, ujake i sve ostale da povedu klince napolje da se družimo, a mi ćemo kasnije tog dana i sledećeg da odnesemo poklone deci koja ne mogu tome da prisustvuju kao i prošle i pretprošle godine. Nemamo još tačan podatak koliko ćemo paketića podeliti, ali svakako više nego do sada sigurno, sve zahvaljujući dobrim ljudima. – rekao je Milan.

Budi i ti Moto Deda Mraz, pa ubaci u kutiju nešto slatko, slano ili školski pribor. 

Kutije se nalaze u velikoj prodavnici “Rič” u centru i Art pabu “Black fox”. Možete pomoći i tako što ćete se javiti Tamari i Milanu ili pisati na stranici događaja Deda Mraz u Prokuplju #3.