Патлиџан пуњен јунећим млевеним месом

0
пуњен-патлиџан
Фото: Старс фит

Из Центра за рекреацију „Старс фит“ долази још један одличан рецепт за здрав оброк. Овог пута у питању је комбинација поврћа и меса – патлиџан пуњен јунећим млевеним месом.

Састојци

Потребна су четири патлиџана осредње величине, 400 грама млевеног јунећег меса, лук (или празилук) и маслиново уље и зачини по жељи.

Припрема

Четири осредња  исјећи на пола и извадити средину. Пропржити 400г мљевеног меса са луком или празилуком и средином патлиџана. Док се месо пржи, загријати рерну на 200 степени и ставити патлиџан да омекша и пусти своју воду. Месо зачинити по жељи и укусу и напунити патлиџан.

Све заједно пећи неких 20-30 минута на 180 степени.

Напомена

Месо пропржити на мало маслиновог уља, а патлиџане пећи на пек папиру.
Да би оброк био слађи подјелите га са вама драгим особама.

Пријатно!
ВАШЕ ЈЕЛО НАША БРИГА

Ауторка: Јелена Красић, дипл.професор спорта и физичког васпитања и персонални тренер

Koнтакт: 064 082 48 37
e-mail: starsfit2016@gmail.com

Старс фит можете пратити на Фејсбуку и Инстаграму.