Kako da provedete nezaboravno veče sa drugaricama

0
čaša-zabava
Foto: Unsplash.com

Bliži vam se rođendan ili jednostavno želite da isplanirate provod samo za sebe i drugarice, a nemate ideju kako da napravite nezaboravno veče.

Bez obzira na to da li se viđate stalno, da li ste često u noćnom provodu u gradu ili se zbog obaveza dugo niste videle, postoji nekoliko načina da se bez mnogo truda savršeno zabavite sa svojim drugaricama.

Topličanka predlaže nekoliko zanimljivih predloga, a vi izaberite onaj koji vam najviše prija ili ih isprobajte sve, zašto da ne?

Pidžama parti je najbolja žurka

Pidžama parti je idealan način da se ludo provedete a ostanete kod kuće, i to bez preteranog sređivanja. Iako devojke vole da se doteraju za izlazak, svakoj prija kada ne mora svaki čas da proverava šminku ili haljinu u toaletu. Ukoliko ste domaćica pidžama partija, onda znate da treba da obezbedite samo udobnost.

Razmestite svoj veliki krevet ili čak pripremite vreće za spavanje ili jastuke za spavanje na podu. Umesto glavnog svetla uključite lampe. Pripremite muziku za đuskanje i muziku za opuštanje. Blesavo igranje uz koktele, intimni razgovori do dugo u noć, topla ženska pidžama i mekana posteljina – biće to noć za pamćenje!

Veče za bojenje za kreativke

Za one nesmirenog duha ili za devojke koje su u poslednje vreme pod stresom, idealno će biti da organizujete veče za bojenje. Da, dobro ste pročitali – bojenje. Oslobodite veliku površinu stola, tako da na njoj budu samo bojice i bojanke. Danas su i kod na i u svetu i te kako popularne antistres bojanke za odrasle. Možete izabrati one motive koje volite: cveće, mandale, životinje, urbane motive ili ornamentiku.

bojenje
Foto: Unsplash.com

Ukoliko listovi za bojenje nemaju svoje afirmacije, možete dopisati rukom afirmativne poruke za svoje prijateljice. Ako nemate ideju šta biste napisali prijateljici koja naporno radi ili onoj koja traži srodnu dušu, ili umornoj mami dvogodišnjaka, tu je Internet da pomogne. Mada, jednostavna misao: „Ja sam vredna i živim u skladu sa sobom.“ može učiniti čuda. Sve što treba jeste da bojite i osećate pozitivnu energiju dok ćaskate sa svojim drugaricama.

Uradi sama zabava

Ovo može biti dobra ideja za sve one devojke veštih ruku koje vole zanimljive hobije. Napravite zajedno policu, ispletite zamke za snove, naslikajte zajedno sliku za zid iznad kreveta. Možete se igrati sa tempera bojama i napraviti sliku prijateljstva tako što ćete napraviti raznobojne otiske dlanova na platnu. Napravite romantičan šator za dvorište ili zajedno ispletite prekrivač. Dekupaž, seckanje, lepljenje, pravljenje kolaža, mogućnosti su brojne.

Filmsko veče

Fenomenalan provod za sebe i prijateljice možete obezbediti u kućnom bioskopu. Romantični filmovi, komedije ili klasici za koje nikako niste dosad imali vremena, svejedno je. Izaberite žanr, dogovorite se oko toga koje filmove biste pogledale, naoružajte se brdom kokica i sokova i filmski maraton može da počne!

Za one koje imaju dovoljno vremena da se posvete detaljima: napravite „ulaznice“ za vaš bioskop, napišite na papirićima koji filmovi su na repertoaru, datum kad ste ih pogledali i broj sedišta. Sedišta mogu biti kauč, jastuk na podu, udobna fotelja ili stolica za ljuljanje – svejedno je dok ih označite brojem. Isključite svetla i pobegnite u neki drugi svet zajedno sa omiljenim glumcima.

Karaoke parti ili veče s gitarom

Savršeno za raspevavanje i podizanje raspoloženja – veče sa mikrofonom i smehom. Možete iznajmiti opremu za karaoke i pevati omiljene pesme sve dok ne ostanete bez glasa. Ovo je jedinstvena prilika da se osetite kao zvezda – a budete među prijateljima.

Za one devojke koje ne vole toliko eksponiranja i mikrofone, možete organizovati opuštenije veče uz gitaru i vino. Ako neka prijateljica svira, zamolite je da ponese gitaru, a vi obezbedite sve ostalo – piće, grickalice i volju da se dobro provedete.

Zabavno veče u kuhinji

Ko još može da se provede u kuhinji, pitate se. Pomislite samo na mini pice, kiflice, tortilje, ukusnu tortu ili koktele, zašto da ne? Najpre se dogovorite se sa drugaricama šta želite da pravite. Pripremite radnu površinu u kuhinji, kecelje sa duhovitim natpisima i kuvarske kapice i kulinarska avantura može da počne.

Za one koje se još nisu oprobale u mešenju testa, ovo može biti sjajan početak divne kulinarske pustolovine. Pored neophodnih sastojaka za jelo ili poslasticu koju spremate, obezbedie muziku i piće. Opustite se u prijatnom razgovoru dok se vaše zajedničko ukusno jelo peče ili krčka u rerni.

Koktel parti

Kuhinja može biti centar zbivanja za još jednu tematsku zabavu – pripremanje koktela. Obezbedite sva neophodna pića i dodatke, pripremite martini čaše, pronađite recepte na Internetu i počnite. Šareni kokteli sa kišobrančićima za tren oka mogu od vaše kuhinje i dnevne sobe napraviti zabavu na plaži.

Ukoliko napravite odgovarajuću muzičku plejlistu, biće to žurka za sećanje.

veče-sa-drugaricama
Foto: Unsplash.com

Veče za društvene igre

Proglasite jedne večeri „ne“ društvenim mrežama i umesto toga izaberite društvene igre. Kad ste poslednji put igrali „Monopol“ ili  „Ne ljuti se, čoveče“? Setite se dečjih rođendana i svih onih divnih dana u detinjstvu kada je za zabavu bilo dovoljno da na papirićima napišete ime neke tajanstvene ličnosti. Možete se zabavljati satima uz pantomimu, Riziko ili koju god društvenu igru da izaberete.

Za one koji vole aktivnije stvari, uvek možete postaviti šipku za limbo dens ili se podsetiti igre lastiša. Šta god izabrale, smeh i dobra energija su zagarantovani.

Prisetite se uspomena

Možda nemate priliku da se često srećete i provodite vreme zajedno kao nekada. Pozovite prijateljice na piće, a onda ih iznenadite starim fotografijama i albumima. Svaka slika je jedna posebna priča i uspomena. Biće lepo da čujete po čemu vaše prijateljice pamte neki rođendan i ekskurziju. Ovo je savršeno putovanje koje vas može odvesti na najneverovatniju destinaciju na svetu – prošlost. Pripremite maramice, može biti veoma dirljivo!

I naravno, maskenbal!

Kraljica svih zabava – maskenbal! Prerušite se u princezu, rok zvezdu, doktorku, šta god da vam padne na pamet. Možete potpuno ući u lik osobe u koju se maskirate i napravite susret nekih drugih, potpuno drugačijih žena. Druga mogućnost je da pravite kostime i šminku na licu mesta – napravite od prerušavanja zabavu. Fantastične ideje možete pronaći na Pinterestu, na primer.

Muzika, piće, smeh, poznata i draga lica na jednom mestu – čini se kao da vam više ne treba za nezaboravno veče.