Ljubavna priča

0
ljubav
Foto: Pixabay.com

Došao je konačno i taj čuveni dan, prvi dan školske godine. Ušla sam u učionicu i tamo ugledala novog učenika. Taj dan je promenio dosta toga. Naši pogledi su se susreli po prvi put. Njegove plave oči su me začarale. U njima sam videla sjaj koji je u meni probudio radoznalost. Svi su sa nestrpljenjem čekali zvono, a ja sam htela da traje doveka.

Posmatrala sam ga tokom celog odmora i razmišljala da li da mu priđem. Da li će me prihvatiti u društvo ili će me samo pogledati i okrenuti praveći se da me nikada nije ni video. Bez obzira na to, odlučila sam da mu priđem. Upoznali smo se, ali me je on brzo ignorisao. U mojim očima se pojavio sjaj, ali ovog puta od suza koje su same tekle. Bila sam i ljuta i razočarana. Ipak, nisam odustajala.

Trudila sam se da mu se približim, a da ipak ne bude upadljivo i nametljivo. Pomagala sam mu kad god je trebalo. Marljivo sam učila i radila i sticala sve više znanja da bih skrenula pažnju na sebe. Bio mi je važan svaki njegov pogled. Njegovo društvo mi je jako prijalo. Čini mi se da sam često bila srećna samo zato što je on tu, kraj mene. Često mi je bilo i neprijatno kada bi me njegov oštar pogled presekao nakon neke moje izjave koja se njemu nije svidela, ali već sledeći put mi se smešio, a čini mi se da ništa posebno nisam uradila.

Kako je vreme prolazilo, uspela sam da se nekako nametnem. Pitala sam ga da li želi u neku kratku šetnju. Odgovorio je da želi, ali prilično sramežljivo i tiho. Osetila sam nešto u tom odgovoru, kao da želi nešto da mi kaže. U parku smo razgovarali o raznim temama. Sve vreme sam razmišljala da li da mu kažem šta osećam zato što sam pretpostavljala da i on gaji osećanja prema meni.

Sutradan me je u školi dočekalo nešto nezamislivo. Moja najbolja drugarica je celog dana razgovarala sa njim, a kada bih ga ja nešto upitala, on bi pobegao.  Bila sam jako zbunjena i tužna zbog same pomisli da ga više ne zanimam i da mi je drugarica zauzela simpatiju. Sledećeg dana sam u rancu zatekla papirić sa njegovim potpisom na kome je bilo nacrtano srce. Sada je sve bilo kristalno jasno: moja drugarica ga je ohrabrivala da mi se javi. Tako je nastala moja prva simpatija.

Ljubav je kao neka igra – nekada pobediš i budeš srećan, a nekada izgubiš i vratiš se na početak.

                                                                                                                                   Autorka: Lana Tijanić