Elektronski upis prvaka u OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“

0
Foto: Pixabay.com

Osnovna škola „Ratko Pavlović Ćićko“ objavila je važno obaveštenje za sve roditelje budućih đaka prvaka. Zbog vanrednog stanja upis prvaka odvijaće se elektronski.

Upis u prvi razred putem elektronske prijave

Poštovani roditelji,

Od školske 2004/2005. imate mogućnost da birate školu za svoje dete. Ako stanujete na teritoriji koja ne pripada OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ možete upisati svoje dete u našu školu tako što ćete podneti školi molbu za upis u periodu do 1. februara 2020. godine. Škola može da upiše i dete sa područja druge škole, na zahtev roditelja, a u skladu sa prostornim mogućnostima.

Roditelji koji su podneli Zahteve do 1. februara 2020. godine mogu smatrati da su prihvaćeni. Tako da regularno mogu upisati svoje dete u našu školu.

Škola je dužna da upiše dete koje ima prebivalište na području naše škole a upis dece će početi, kao i ranijih godina, od 1. aprila 2020. godine.

Upis u prvi razred je obavezan za decu koja do septembra 2020. godine pune od 6,5 do 7,5 godina. Ove školske godine obavezan je upis za decu rođenu 2013. godine i decu rođenu do kraja februara 2014. godine.

Roditelji čija su deca rođena u periodu od 1. marta 2014. do 31. avgusta 2014. godine, ukoliko žele prevremeni polazak deteta u školu, prijavljuju ga za proveru psihofizičkih sposobnosti za upis u prvi razred.

Proveru zrelosti za polazak u školu vrši psiholog škole predviđenim testovima. Ukoliko se novonastala situacija promeni u doglednom vremenu roditelji će biti telefonskim putem obavešteni o terminima testiranja.

Da biste upisali vaše dete u prvi razred u našu školu dovoljno je da popunite aplikaciju na sajtu škole, odeljak UPIS PRVAKA. Sve informacije se automatski beleže i unose u eBazu prvaka.

onog momenta kada kliknete na Pošalji možete smatrati da je vaše dete upisano u prvi razred u našu školu. Adresa školskog sajta jhttps://www.osrpc.edu.rs
Ili jednostavno ukucajte u Google štampanim slovima ćirilice
Osnovna škola „Ratko Pavlović Ćićko“, Prokuplje i stranica će se pojaviti.

Sva potrebna dokumenta za upis Vašeg deteta u prvi razred škola će pribavljati elektronski po službenoj dužnosti. Ostatak kao potvrda o pohađanju obaveznog predškolskog programa i lekarsko uverenje dostavićete naknadno.

Sva pitanja možete postaviti na zvaničnoj Fejsbuk stranici škole i u roku od nekoliko sati dobićete odgovor.