Žena je hormonsko biće

0
žena-hormoni
Foto: Stars fit

Žena je hormonsko biće.

Kako nešto malo, kakva je većina žljezda, može da diktira, kontroliše, uspori ili ubrzava rad, reguliše, održava, sprječava ili podstiče rad i funkcionisanje organizma!?

MOŽE!

Od hormona zavisi sve, ali pod ovim sve, apsolutno mislim sve.

Koliko ćemo biti gladne, zimogrožljive, depresivne, umorne, raspoložene, koliki ćemo nivo energije imati, kakav ćemo metabolizam imati, kakav će nam biti ten, kolika će nam biti gustina kostiju, nivo šećera u krvi, nivo umora, poremećen san, opadanje kose, abnormalna gojenja/mršavljenja, maljavost lica, poremećaj ciklusa, stvaranje tečnosti u organizmu, reproduktivni status….

Zdravlje svake žene od rođenja zavisi od hormona jer je žena hormonsko biće. Za sve promjene u našem životnom vjeku, pogotovo one loše, za koje znamo da su hormonske prirode, ne smijemo zanemariti, nikako. Moramo pronaći uzroke, baviti se njime, redovno kontrolisati i liječiti ih. Ono što može i bez doktora svaka od nas učiniti korisno i preventivno za sebe jeste, hraniti se zdravo, piti dosta tečnosti, biti aktivne/trenirati. Ovo su definitivno tri bitne stvari koje će vam olakšati u svakom smislu.

Da li prepoznajete neki od gore navedenih simptoma?

VAŠE TIJELO NAŠA BRIGA

Autorka: Jelena Krasić, dipl.profesor sporta i fizičkog vaspitanja i personalni trener

Kontakt: 064 082 48 37
e-mail: starsfit2016@gmail.com

Stars fit možete pratiti na Fejsbuku i Instagramu.