Kotrljanje: Film o Prokuplju i film o sreći

0
kotrljanje
Foto: Film klub Prokuplje

Jeste li pogledali sinoć onlajn premijeru filma “Kotrljanje”? Da li ste otkrili jednu drugačiju priču o Prokuplju koju su ispričali Branko Cvejić, Dragan Vujić i Eva Ras?

Ukoliko niste, požurite na Jutjub kanal Film kluba Prokuplje. Saznajte kako to izgleda kada se točak kamiona izgubi, koga prvog sretne u “Magarevu”, gde su najromantičnija mesta u gradu, zašto je Hisar topličko blago, ko su bili Lagi, Bagi i Deni…

Kotrljajući se kroz Prokuplje točak upoznaje bogatu istoriju, kulturu i umetnost grada.

kotrljanje
Foto: Film klub Prokuplje

Film “Kotrljanje” (Wheeling) režirao je Žikica Jovanović, koji potpisuje i scenario zajedno sa Srbijankom Stanković. Uloge su poneli proslavljeni srpski glumci Branko Cvejić, Dragan Vujić (narator) i Eva Ras, ali i prokupački glumci Anastasija Cvijanović, Đorđe Stošić, Aleksandra Đorđević, Radosav Krivokapić i Predrag Slavković.

Sa druge strane kamera bili su Vojkan Aranđelović i Zvezdan Marković. Muziku je radio Ivica Trailović, a producent je bio Branislav Rosić. Film klub Prokuplje snimao je ovaj film u toku leta 2016. godine, a premijera je bila u decembru.

Film je dobio nagradu za najbolju režiju na festivalu Viva film u Sarajevu 2017. godine, a na Vrmdža festu iste godine proglašen je za najbolji turistički film.