Završen konkurs „Ja u slici i reči“ – ovo su nagrađeni!

0

Topličankin konkurs „Ja u slici i reči“ još jednom je potvrdio da nekad i teška vremena iznedre lepe stvari. Sa željom da decu malo otrgnu od aktuelnih dešavanja i briga, učiteljice Jelena Babić i Ljiljana Sokolović u saradnji sa redakcijom magazina Topličanka odlučile su da u maju raspišu literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce.

Radovi koji su pristigli na našu adresu zadali su ozbiljan zadatak žiriju, ali je odluka na kraju doneta sa mišlju da će neki novi konkurs u narednom periodu ohrabriti učesnike da se ponovo prijave i osvoje nagradu.

Na prvom konkursu „Ja u slici i reči“ dodeljene su nagrade za učenike mlađe i starije razrede osnovne škole, kao i jedna nagrada za srednjoškolce.

Nagrade za mlađe razrede

Prvo mesto dele Danica Pavićević, učenica drugog razreda Osnovne škole „Đorđe Krstić“ iz Beograda i učenici I-2 Osnovne škole „Dubrava“ u Knjaževcu. Zbog maštovitosti, nevinih dečjih misli i čistog izraza radova svih učenika učiteljice Danijele Jelenković, žiri je doneo odluku da napravi ustupak, te da prvu nagradu dodeli celom odeljenju I-2 i Danici Pavićević.

Drugu nagradu osvojio je rad učenice IV-3 odeljenja Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ Darije Stojanović, dok je treće mesto pripalo učenici istog odeljenja Mini Ćurčić.

Nagrade za starije razrede

Što se tiče starijih razreda osnovne škole, žiri je doneo sledeću odluku:

Prvo mesto dele učenici sedmog razreda Anđela Jočić i Aleksandar Anđelković (OŠ „Vuk Karadžić“ Đuprija).

Drugo mesto dele Andrijana Petrović (OŠ „Vuk Karadžić“ Đuprija) i Lana Tijanić (OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ Prokuplje).

Treće mesto pripalo je Jovanu Ševiću (OŠ „Vuk Karadžić“ Đuprija)  i Iskri Jovanović (OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ Prokuplje).

Nagrada za srednjoškolce

U kategoriji učenika srednje škole istakao se rad gimnazijalke Mirjane Ranđelović, te je žiri odlučio da njoj dodeli prvu nagradu.

Zbog aktuelne vanredne situacije u zemlji, svim nagrađenim učenicima mejlom će biti poslate diplome, a poštom nagrade.

Zahvaljujujući donatorima – izdavačkim kućama Službeni glasnik, Klett i Clio, najbolji radovi učenika biće nagrađeni knjigama.

Ovom prilikom organizatori konkursa posebno se zahvaljuju mentorima nagrađenih učenika Danijeli Jelenković, Dragani Blagojević i Ljiljani Subotić i izdavačkim kućama koje su poklonile svoja izdanja.

Najbolji radovi biće objavljeni na našem magazinu u danima koji slede.