Ne užinu za tiket!

0
sigurica
Foto: Neformalna grupa "Sigurica"

Predavanje pod nazivom „Užina za tiket“ održano je 16. novembra 2020. godine u prokupačkoj Galeriji „Boža Ilić“.

S ciljem da ukažu na opasnost klađenja i stvaranje zavisnosti predavanje su održali prokupački gimnazijalci, članovi neformalne grupe „Sigurica“.

– Nadam se da smo ovim predavanjem uspeli da podignemo svest mladima da klađenje nije igra. Nažalost, mnogi ljudi su zavisnici i to je problem koji ne mogu sami da reše, tek onda kada nastupi zavisnost koja je neizlečiva, oni odlaze na odvikavanje i to pod „pritiskom“ drugih ljudi. Šokirajući podatak je da deca prvi tiket uplate sa 7 i 8 godina i to je jako loše. Cilj naše grupe je da mladima skrenemo pažnju da nikada ne koriste kladionice. Klađenje je devijantno ponašanje i ono ruši porodicu. Svako od nas treba da štiti svoje porodice i roditelji treba da imaju više vremena za svoju decu, da ona ne pođu stranputicom i putem klađenja. – rekla je Mirjana Ranđelović, predstavnica tima.

Foto: Neformalna grupa „Sigurica“

Predavanju su prisustvovali učenici iz osnovnih škola. Pratili su prezentaciju, zatim su igrali kviz znanja i popunjavali upitnik. Svim prisutnima su dodeljeni pokloni.

Mladi tim „Sigurica“ su činili članovi Mirjana Ranđelović, Bogdana Lazović, Biljana Stojičić, Mihajlo Marjanović i Kristina Milošević.

#ŠtaNamTeško volontersku akciju „Užina za tiket“ organizuje neformalna grupa „Sigurica“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Timom 42, Empower-om i Pokretom gorana Vojvodine. Ova akcija je finansirana kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Izveštava: Kristina Milošević