Odbegli Deda Mrazov pomoćnik – nosač radosti!

0
odbegli-deda-mrazov-pomoćnik
Foto: Odbegli Deda Mrazov pomoćnik, Instagram

U potrazi za večitom inspiracijom i ljudima koji umeju da pretvore obično u neobično, Topličanka je otkrila Odbeglog Deda Mrazovog pomoćnika, tačnije pomoćnicu.

Ona je borac protiv globalizacije i uniformnosti jelke i ukrasa, nosač radosti, prvak u brzom izgovaranju imena irvasa i uz sve to zna kako da taman potopi keks!

Popili smo kafu na Instagramu i saznali kako je Deda Mrazova pomoćnica odbegla od Deda Mraza. Otkrijte i vi koja priča stoji iza svakog ukrasa koji ona pravi.

Zašto je odbegla od Deda Mraza?

Svađa sa Deda Mrazom počela je vrlo jednostavno…

„Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima!“, rekao je u naletu entuzijazma, dok je držao predavanje o novogodišnjoj radosti.

I to je bila kap koja je prelila čašu.

„Slušaj, Deda Mraze…“, rekla je: „…nemoj da mi tu citiraš Miku Antića kao da si ti to sve izmislio! Nego mi kaži šta ćemo da radimo sa tim što nam sve jelke liče jedna na istu, i što te neka deca stalno očekuju, a ti nikako ne stižeš da dođeš, nego te menjaju oni mršavci sa lošim bradama i ispranim odelima…i što, i što…“

Počela je teško da diše.

„Odbegla, uvek budi deo rešenja, a ne deo problema“, rekao je smireno.

„ I to je tuđi citat, Deda Mraze…“

I tako, Odbegla je od Deda Mraza dobila dozvolu da odbegne od uobičajene proizvodnje i dosadne trake, i napravi svoju radionicu.

Kako je napravljen Žirko crvene boje?

ukras-odbegli-deda-mrazov--pomoćnik
Foto: Odbegli Deda Mrazov pomoćnik, Instagram

Kad je reč o ostvarivanju svojih snova, Odbegla je znala da je fora u tome da ne misliš mnogo i da uradiš prvu stvar koja ti padne na pamet.

Pošto joj je doslovno pao žir na glavu, jedne večeri dok se vraćala sa klizanja sa belim medvedima, sela je i napravila ukras „Žirko – crvene boje“.

Kako su nastale kugle SMeške?

odbegli-deda-mrazov-pomoćnik-ukras
Foto: Odbegli Deda Mrazov pomoćnik, Instagram

Kugle „SMeške (9cm)“, nastale su kao poklon omiljenoj porodici sa severa.

Sve ređe viđamo sneg, zar ne? Kako je Odbegla deo rešenja, smislila je ukrase koje svojim mekanim izgledom podsećaju na grudve, koje se neće otopiti i slomiti još mnogooo godina, (što znači da smo barem malo sačuvali planetu od nepotrebnog otpada)!

Beli Žirko zna sve o biznisu!

ukras-jelka
Foto: Odbegli Deda Mrazov pomoćnik, Instagram

Prvo da razgovaramo o biznisu, (Odbegla je danas vrlo ozbiljna):“Žirko – bele boje (9cm)“ ?? Naručite slanjem poruke, po simboličnoj ceni.

A sad priča:

Zamislite – brvnara, bucketanje vatre, miris pečenih kestenja, zima koja vas ušuškanog ne dodiruje. I vino… kuvano vino, jer kako bez kuvanog vina, složićete se!

E, ta atmosfera se kod nas ne zatvara kad se završe praznici. Ne, naprotiv, radost Božića je ovde večna. A uz to i višak kilograma, višak alkohola,…i da ne pričam šta sve ne. Zato smo morali da uvedemo Kežual Frajdej, i zabranu pijenja vina više od jedne čaše dnevno, sem petkom, tad može koliko hoćeš. Također, zbog rigoroznih zakonika, dozvolili smo svakom vilenjaku da radi u pidžami, nemamo ništa protiv.

I da se razumemo, ove promene nisu nastale zbog incidenta koji uključuje Rudolfa, Odbeglu i bure vina!

(Ako vam neko iz onog korporativnog sveta kaže da su oni prvi smislili Kežual Frajdej, da znate da lažu, jer su oni samo smislili težak rad i kod njih nema vina, nego viskija. To je Stiv Džobs video od nas, one godine kad je upao na proslavu drugog petka u decembru).