Đak generacije Mihajlo Marjanović – Privlači me kardiologija

0
mihajlo-marjanović
Foto: Mihajlo Marjanović, Instagram

Za đaka generacije prokupačke Gimanzije ove godine proglašen je Mihajlo Marjanović. Premda je Komisija za izbor učenika generacije imala veoma težak zadatak, svojim uspesima Mihajlo se za nijansu izdvojio u odnosu na ostale kandidate i stekao ovo priznanje.

Kao nenametljiv i primerno vaspitan mladić, nakon završene Osnovne škole „9. oktobar“, Mihajlo je 2017. godine upisao Gimnaziju. U toku školovanja  bio je veoma istrajan i ažuran u svom radu, što pokazuje i učešće na brojnim takmičenjima i manifestacijama.

Visoko je rangiran na Književnoj olimpijadi, ali i takmičenjima iz biologije, matematike i francuskog jezika na okružnom i republičkom nivou. Takođe se može pohvaliti i prvim mestom na Republičkom takmičenju „Tradicionalno pevanje“ u kategoriji solo pevanja.

U govoru nakon proglašenja za učenika generacije Mihajlo se posebno zahvalio svojim profesorima.

– Želeo bih vam se zahvaliti na uloženom trudu i, iznad svega, na strpljenju i upornosti, jer profesija kojom se bavite iziskuje veliku odgovornost. Trebalo nas je načiniti, pre svega, dobrim ljudima u čemu ste vi uspeli. Hvala vam što ste nas bodrili, onda kada smo mi sami sumnjali da nećemo uspeti. Za moje uspehe ste, velikim delom, vi zaslužni. Želeo bih da spomenem i odeljenje, koje me je uvek bodrilo i razrednu koja je uvek bila tu i „izlazila mi u susret“ uvek kada je to bilo potrebno. Ovim se završava još jedno razdoblje našeg obrazovanja, mi nastavljamo dalje, svako svojim putem i nadamo se da će vam generacija 2020./2021. ostati u lepom sećanju. – rekao je Mihajlo. 

Deo Mihajlovih planova za budućnost je Medicinski fakultet u Nišu, ali i san da  jedan deo studija provede u inostranstvu. Kako kaže, privlači ga kardiologija, ali mu je to samo trenutno zanimljivo.

Pored Mihajla Marjanovića kandidati za đaka generacije Gimnazije u Prokuplju bile su učenice Mirjana Ranđelović, Maja Pavlović, Anja Krstić i Kristina Mišović.