Gde i kako proslaviti godišnjicu veze?

0
momak-devojka-cveće-godišnjica-veze
Foto: Pexels.com

Obeležavanje godinu dana zabavljanja ili braka je jedinstveni povod da posebnim danom obeležite svu podeljenu podršku i razumevanje tokom iskustava koje ste kao par proživeli tokom čitavih godinu dana. 

Bilo da je u pitanju prva godišnjica, ili bračni jubilej, iskoristite priliku da se prisetite svih lepih trenutaka. Proslava godišnjice je sjajan način da iznenadite voljenu osobu i pokažete jedno drugom koliko se vaša veza tokom vremena razvila u čvrst i stabilan odnos. 

Postoji mnogo načina da provedete dan vaše godišnjice, a za vas će biti najbolji takav da je sačinjen od onoga što vašu malu zajednicu najviše ispunjava. Bilo da je to proslava sa prijateljima ili intimniji ambijent, važno je da proslavite godišnjicu zabavljanja ili braka na najslađi način, radeći ono što oboje volite.

Ako imate potreškoće da osmislite ideju za proslavu godišnjice, nemojte se opterećivati. Imajte u vidu da nema pogrešnog izbora za slavlje – čak i veče provedeno kod kuće uz ukusnu večeru će biti posebno, jer ćete vreme provesti raspoloženi i orijentisani jedno ka drugom, dok će druge stvari – svakodnevne obaveze i brige, ostati po strani.

Dok tražite savršeni poklon za vašu voljenu osobu, prepustite nama da vam predložimo ideju za idealnu proslavu ovog važnog datuma zaljubljenih parova. U daljem tekstu pronađite predloge za mesta na kojima ćete se dobro provesti, od kojih će jedan sigurno biti pun pogodak za slavljenje vašeg zajedničkog života.

Bioskop na otvorenom

Za ljubitelje kinematografije će odlazak u bioskop na otvorenom biti pravo osveženje. Ponesite hranu i piće i spremite se da odgledate neki od kultnih filmova koji se najčešće prikazuju u auto-bioskopima ili baštama kafića koji organizuju projekcije za filmoljupce. 

Ako ste navikli da najnovije naslove tradicionalno gledate u bioskopu, a popularne serije, zajedno ušuškani na kauču na kraju napornih dana – bioskop na otvorenom je odlična prilika da radite ono u čemu uživate – ali na potpuno drugačiji način.

Zabavni park ili klizalište

Zajednički odlazak u luna park je sjajan način da se zabavite na neobičan način i ta pri tome evocirate uspomene na detinjstvo. Čin buđenja deteta u vama će uticati i na produbljivanje vašeg odnosa, upravo jer se smatra najbitnijim delom čoveka – njegova suština koja mu omogućava da podnese životne izazove. 

Zajedničke romantične vožnje i osvajanje nagrada pogađanjem mete, će u vama probuditi radost i osetljivost kao nekada u dečijoj igri. Oslobodite se od monotonije ozbiljnosti i dozvolite da deca u vama žive punim plućima. 

Ukoliko vaš posebni datum “pada” u hladnijim zimskim mesecima, onda je to sjajna prilika da se oprobate u zajedničkom klizanju. Pogotovo ako ste početnici, ne tako graziocni pokreti će vas nasmejati do suza. Ovo je i sjajna prilika za zajedničko fotografisanje, jer neće biti tako lako da ispozirate kako ste navikli.

Odlazak van centra grada: dan u prirodi 

U vremenu u kom se najviše vremena provodi u zatvorenom – bilo u kući ili na poslu, zanimljiv odlazak van centra grada će vam omogućiti da se zabavite, ali i dobro opustite, uživajući na svežem vazduhu, suncu i lepotama prirode.

priroda-cveće-momak-devojka-iznenađenje
Foto: Pexels.com

Ponesite neobičnu hranu, pogodnu za jelo napolju, kao i prostirku potrebnu za piknik. Kada tokom šetnje, pronađete mesto koje vam se dopada za predah, romantičan piknik će učiniti ovaj dan potpunim užitkom.

Takođe, možete se dogovoriti da oboje ne ponesete ili privremeno odložite svu modernu tehnologiju koju ste navikli da proveravate i dozvolite sebi da potpuno odmorite tokom boravka na otvorenom. Slobodno vreme ćete tako maksimalno posvetiti zajedničkom odmoru.

Vikend putovanje

Nema ničeg romantičnijeg od iznenadnog romantičnog putovanja. Ako ste u mogućnosti da priuštite ovakav doživljaj, putovanje je uvek nezaboravno iskustvo. Destinacije bogate prirodnim i kulturnim lepotama su nepogrešiv izbor, pogotovo ukoliko za vaš dan godišnjice želite da izdvojite više od jednog dana.

Po celom svetu, kao i kod nas, postoji mnogo idiličnih mesta za odmor. Za neka važi da u njima vlada romantični ambijent, pa izaberite baš takvo za sebe i vašu voljenu osobu. Ako odaberete putovanje do grada u kojem se govori jezik koji ne poznajete –  naučite kako da voljenoj osobi kažete par rečenica na jeziku koji se govori na mestu gde ste se uputili.

Godišnjica veze ili braka je povod da osvestite koliko ste srećni što ste pronašli jedno drugo. Ne izostavite da podelite sa svojom drugom polovinom šta prema njoj osećate, bez obzira što ste uvereni da je to odavno poznato. Uživajte u daru svoje ljubavi.