U sedamnaestoj godini od života želim

0
torta-rođendan
Unsplash.com

Napunila sam sedamnaest godina. Porodica mi sklanja jedinicu ispred godina, pa misle da imam sedam. Prijatelji okreću brojeve, pa se šale kako imam sedamdeset jednu godinu.

Nisam sasvim mala, a nisam ni stara. Taman toliko da znam malo o životu i da ga kusam kutlačom.

Od života u sedamnaestoj godini imam nekoliko želja. Da svi moji voljeni ljudi i ja budemo živi, zdravi i srećni. Da manje stresiram porodicu i da oni mene manje stresiraju. Da se smejem toliko jako da mi se vide svi zubi, krajnici, bore smejalice i da me čuje pola komšiluka. Da plačem samo od sreće i ne vrištim kad vidim bubu. Da budem malo manje čupava, isto vesela i za mrvu više luđa i hrabrija.

kristina-rođendan-torta-porodica
Foto: Kristina Milošević

Od Boga tražim nove živce, strpljenje, a može i pamet. Snagu i novac neću, ne umem da baratim time. U sedamnaestoj godini želim da pravim još uspomena sa prijateljima, a možda i sa dečkom. Da i dalje pišem o ljubavi i javno proganjam suđene i nesuđene momke.

Da ne bežim iz škole, nego da škola beži od mene. Da me mama ne grdi kad dobijem trojku i da mi tata češće ponavlja da je svaka ocena za đaka. Želim da mi tetka i dalje čita misli i da me svakog drugog dana pita: „Šta si zabrljala?“, a ja da se smejem i kažem: „Ništa“. Da češće viđam nju i moju hodajuću sreću – Duleta i da putujemo zajedno. Da mi baka i dalje rešava sve životne i ljubavne probleme rečenicom: „Jeb’o mu pas mater“.

I za kraj, u sedamnaestoj godini od života želim da mi omogući da doterana, polupijana u 5 ujutru sa prijateljima plešem i da svi uglas pevamo: „Da smo živi i zdravi još godina sto, da je pesme i vina i da nas čuva Bog, da su najbolje žene uvek pored nas, jer ovaj život je kratak i prozuji za čas“.