U majčinom zagrljaju se raste

0
majka-ćerka-cveće
Foto: Pexels.com

U prljavom i okrutnom svetu u kom živimo, ko će vam pomoći kada vam je teško, ko će vas razumeti, tešiti i ko vas neće osuditi? Odgovor je: majka.

Ona vam je podarila život, veruje u vas, dala vam je krila da letite u beli svet i gnezdo gde uvek možete da se vratite. Njena ljubav je bezuslovna. U njenom zagrljaju se raste. Ona oseća vaše brige, strahove i probleme. Živi za vas.

Majka će vas nositi u naručju kada padnete, zašivaće vam krila i daće vam snagu da poletite. Ona vas zna najbolje i voli najviše. Sa vama je od rođenja, preko prvog plača, prve flašice, prvih koraka, reči, vrtića, škole, prvih simpatija i ljubavi, tokom odrastanja i dela života.

Majka je svaka neprospavana noć zbog brige, pričanje priča za laku noć, poljubac za lepo spavanje, izlečena temperatura i prvi raskid, svako „moram“ kada „ne mogu“. Majka je ljubav i kada se mrzi ceo svet. Najtoplija reč, puna ljubavi. Majka je „pazi da se ne prehladiš“, „ne brini“, „biće sve dobro“, „čuvaj se“ i najiskrenije „volim te“!

Majka će vam „pridržati“ strah, bez obrzira na njegovu težinu, verovaće u vas, kada vi ne verujete sami sebi i bodriće vas kada vas niko ne bodri. U vama će videti dobro, kada sami mislite da dobro ne postoji.

Majka će dati svaki gram svoje duše, da sačuva vašu i svaki svoj živac da sačuva vaše živce. Plakaće sa vama, smejaće se, disaće, živeće, čuvaće vas. Majka će za vas uraditi ono što niko ne bi. Žrtvovaće sve samo za vašu sreću i mir.

Majka je jedna i nezamenljiva, najlepša reč, najbolja žena u našim životima, još jedno srce koje kuca u našim i još jedna duša koja stanuje u našim. Eto, to je majka.