Čaroban svet filma okupio mlade Prokupčane

0

Volonterski projekat „Čaroban svet filma“, koji sprovela neformalna grupa „Filmovizionari“, realizovan je 22.septembra 2021. godine. Radionica je održana u Klubu Doma kulture i učesnici su imali priliku da o nastanku filma i svojim idejama razgovaraju sa našim rediteljem Žikicom Jovanovićem.

-Nama je ovo druga ŠtaNamTeško volonterska akcija,koju radimo za ove dve godine i nama “ je veoma drago i izuzetna nam je čast da budemo deo takve volonterske akcije koju Ministarastvo omladine i sporta Republike Srbije podržava. Imali smo sreće da ponovo ove 2021.godine budemo deo volonterskih akcija i inicijativa u čitavoj Srbiji. Prezadovoljni smo odzivom dece koja su pohađala radionicu.

Posebno bih se zahvalila Domu učenika srednjih škola Prokuplje, koji su se takođe odazvali i dali vredan doprinos našoj akciji. Drago nam je da su mladi imali tu priliku da čuju i nauče nešto novo i tako unaprede svoje neformalno znanje. Nadamo se da će biti još ovakvih akcija, ne samo naših, koje zaista doprinose mladima i našem gradu .– navela je koordinatorka projekta Mirjana Ranđelović.

„ŠtaNamTeško“ volontersku akciju „Čaroban svet filma“ organizovala je neformalna grupa „Filmovizionari“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, Timom 42 iz Leskovca, CeGraD-om iz Obrenovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca Ova akcija je finansirana kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.