U tuđem dvorištu je zelenija trava

0
devojka-statue
Foto: Pexels.com

Osoba A: Videla sam danas onu malu, (ime i prezime) onde na uglu, (precizna lokacija) kako se ljubi sa nekim dečkom. Ej, ljube se nasred ulice, pred ljudima! Strašno! Kuda ide ovaj svet? Ova mladež ništa ne valja!
Osoba B: Ma, ništa me ne čudi. Ona njena majka se tri puta udavala i razvodila. Nijedan brak nije mogla da sačuva, nijedan muž joj nije valjao! Udavača! Raspuštenica!
Osoba A: Jao, videla sam joj ovog poslednjeg muža u kafani. Ženo, pijan k’o dupe, ne može da stoji. Samo daje pare onoj „pevačici“, sigurno je i spavao s njom. Ma i te kafanske „pevačice“, sve su one kurve.
Osoba B: E, a onaj pretposlednji muž joj je ceo istetoviran! One ciganske tetovaže ima po ruci. Odvratno! Nisu „čisti“ ti istetovirani ljudi, imaju oni neku opasnu stranu.

STOP! PRESTANITE! Ne molim vas, zapovedam vam. Nemojte biti malograđani, ne ponižavajte se. Gospoda vam se, potajno, smeje. Ne budite smešni i glupi. Najlakše je izaći na terasu ili u dvorište, skuvati kafu, zapaliti cigaretu i gledati ko šta radi. Ko je kod koga došao, kada je otišao, da li neka žena ima strije, celulit ili koji kilogram više. Još ako ti posle prenesete nekom?

Pa, ljudi! I to se ne zove ogovaranje, to se zove: Nemam svoja posla i svoj život, pa gledam tuđe. I baš zato što je u tuđem dvorištu trava zelenija, nećete uspeti u životu. Neko je sređivao i negovao tu travu, dok ste vi to posmatrali, ogovarali i time zapostavili svoje dvorište. Da ste sredili svoje, ne biste imali vremena da gledate tuđe dvorište. Isto je tako i sa životom.

Ali, shvatam, niste spremni da odrastete i prihvatite odgovornost da biste živeli (svoj život), lakše vam je da životarite (tuđi). A što se posla tiče, ako nemate šta da radite, radite na sebi. Ah, izvinite, to je celoživotni proces i sređuje se puno haosa, a vi nemate hrabrosti da krenete.

Šteta! I potrudite se da ako ste izašli iz malog grada ili iz provincije da provincija izađe iz vas, jer glupo je da budete kvazi gospoda. Ali, nema veze, neka vas i tako. Moramo po nečemu da se razlikujemo.

Šaljem ljubav i pozdrav gospodi!