Kako zaštititi zaposlene od korona virusa?

0
korona-virus

Korona virus ne jenjava, a i danas beležimo sve više obolelih na dnevnom nivou. Jako je bitna preventiva i zaštita  u svakom preduzeću, jer je ovaj virus napravio nemerljivu štetu bukvalno na sve privredne delatnosti.

Ukoliko razmišljate na koji način svoje zaposlene možete zaštititi od korona virusa, ali i na koji način da osigurate stabilnost svog preduzeća kako ne bi bilo prekida u radu – predlažemo vam da dobro razmislite o svim opcijama i izaberete najbolju.

Korona virus pogađa zaposlene, ali i poslovanje vašeg preduzeća

Sigurni smo da ste svesni ove činjenice, jer ukoliko imate bar jednog obolelog od virusa korona to u praksi znači da vam i posao staje za njegove odgovornosti. Međutim, problem svakako može nastati i ukoliko se virus raširi u vašoj firmi i to automatski znači da ceo proizvodni proces može stati.

Bez obzira da li se bavite uslužnim ili proizvodnim delatnostima – potrebno je da sprečite širenje virusa korona.

Kako zaštititi zaposlene na pravi način od virusa korona?

Svakako je potrebno poštovati preporuke kriznog štaba (nošenje maski i sl.).

Takođe, jako je bitno i da redovno provetravate prostorije s obzirom na to da baš u zatvorenom prostoru virusi različitih oblika i naziva mogu veoma lako da se prošire ne samo među zaposlene već i među vašim klijentima.

Održavajte higijenu prostora na maksimalan način, obezbedite sva potrebna sredstva za higijenu, kao i potrebna sredstva za dezinfekciju.

Dezinfekcija poslovnog prostora je nešto na šta je potrebno obratiti posebnu pažnju ukoliko želite da zaštite zapsolene od virusa korona.

Pritom ne mislimo samo na tekuću dezinfekciju, koja podrazumeva upotrebu raznih sredstava u tu svrhu.

Jako je bitno redovno dezinfikovati prostorije u saradnji sa stručnom ekipom.

Kako dezinfikovati poslovni prostor tokom kovida?

Ova ovonastala situacija sa virusom COVID – 19 mnoge je ostavila nespremne, te lako dolazimo do obaveštenja da određena kompanija ne radi usled pojave virusa među zaposlenima.

korona
Foto: Pixabay.com

Preporučenim preparatima za suzbijanje virusa COVID -9 je bitno da se izvrši dezinfekcija vašeg poslovnog prostora. Takođe, ovu proceduru preporučljivo je da uradi stručni tim sa kompanijom koja garantuje za sredstva koja se tom prilikom koriste. Usluga dezinfekcija poslovnog prostora, lokala ili nekog ugostiteljskog objekta je važna tokom pandemije virusa korona jer na taj način štitite svoje zaposlene, goste, klijente a oni se osećaju prijatno i bezbedno u vašem poslovnom prostoru.

Koja sredstva se koriste za dezinfekciju protiv korone?

Potrebno je posebnu pažnju obratiti na to koja sredstva se koriste tokom samog procesa dezinfekcije. Naravno da je efekat najbitniji, ali ni u kom slučaju ne treba zaboraviti da se koriste dezinficijensi koji su 100% ekološki odnosno sigurni kako za ljude tako i za životinje. To u praksi znači da nećete morati i po nekoliko dana da zaustavite svoju proizvodnju ili pružanje određene usluge jer ste izvršili dezinfekciju.

Proverite sa kompanijom koju angažujete koje preparate koristi, i budite sigurni da će nakon izvršene procedure moći zaposleni da se osećaju sigurnim i da neće biti nekih neželjenih efekata.

Nakon izvršene dezinfekcije poslovnog prostora, objekat postaje mesto sa minimalnim rizikom od zaraze i širenja virusa COVID -19.

Vaša firma biće na ovaj način potpuno bezbedna bukvalno za sve, a pritom mislimo i na malu decu kao i eventualne kućne ljubimce. To znači da ćete vi, vaši zaposleni, kao i vaši klijenti biti sigurni u određenom prostoru, bez bojazni da se zaraze od korona virusa.

Koja vrste dezinfekcija postoje za poslovni prostor?

Bitna je i svakodnevna dezinfekcija poslovnog prostora, a tu mislimo na mehaničku metodu koja podrazumeva metenje, četkanje, pranje kao i odmašćivanje radnih površina. Na ovaj način vi i vaši zaposleni će otkloniti čak 60% prisutnih mikroorganizama.

Međutim, to ne znači da ste na ovaj način  jer je za potpunu sigurnost potreban tretman dezinfekcije koji mogu da realizuju samo stručne ekipe sertifikovanog preduzeća.

Tretmani dezinfekcije koji mogu da se realizuju jesu: preventivni, tekući ili završni i to u svim delovima objekta, na svakom delu radnog prostora, opremi ili predmetima.

Tu je najvažnije koje preparate koristi kompanije, da su oni novije generacije, biološki razgradivi ali i ekološki prihvatljivi. Najbolje je da nakon odabira proverene kompanije koja može dezinfikovati vaš poslovni prostor, da detaljno pišete samu prostoriju kao i trenutno situaciju. Njihov stručni tim će nakon sagledavanja situacije, svih predmeta kao i samog poslovnog prostora odlučiti koji su najbolji preparati za uspešnu dezinfekciju ali i šta je potrebno da najbolje rezultate.

Vodite računa da li kompanija ima potrebne dozvole ne samo za rad, već i za korišćenje određenih preparata jer je jako bitno ne samo da metoda dezinfekcije bude brza i efikasna već i ekološki prihvatljiva kao i zdrava za zaposlene.

Samo redovnom dezinfekcijom poslovnog prostora sigurni ste od virusa korona.