Raskinula sam sama sa sobom

0
devojka-polja
Foto: Pexels.com

Zdravo! Nemam ništa pametno da kažem, osim da sam raskinula. Ne ljubavnu vezu, ne. Raskinula sam sama sa sobom. Otišla sam od sebe, izgubila se i sad ne znam da se vratim sama sebi. A treba da se vratim. Moram da se vratim.

Sad kad bih prošla pored „izgubljene sebe“ ne bih se prepoznala. A moram da se prepoznam i ponovo sama sa sobom upoznam.

-Zdravo, Kristina! Ovo je Kristina.

Obe imate isto prezime, iste roditelje i na isti dan ste rođene, na istom mestu i iste ste – dve duše, jedno telo i različite ste da ne možete da se prepoznate. I kad vam ništa zajedničko ne ostanete, ostane to da volite: umetnost, muziku, knjige, bademe, kafu i čokoladu. Jedino što znate da radite jeste da volite i pišete.

Nas dve, to jest, ja jedna smo Ying i Yang. Jedna crna, druga bela. Jedna đavo, druga anđeo. Jedna kamen, druga staklo. Jedna miruje, druga divlja. Nas dve ne možemo jedna bez druge. Tada nemamo balans. Jedna živi tugu, druga sreću i obe činimo život. Mešano se dajući onu Kristinu, koju svet poznaje.

Najgore je kad raskineš sama sa sobom. Kad ti se naljuti jedna strana tebe i ne oprosti drugoj strani tebe. Od svih možeš da odeš, ali nemoj od sebe, jer drugima se lako vraćaš, sebi najteže. I kad te svi napuste, ostaješ sama sebi, zato, pazi da se ne izgubiš.