Deda Mraz posetio prokupačku bolnicu

0
deda-mraz-bolnica
Foto: Ljiljana Sokolović

Topličanka ima divnu vest o humanosti i ljudskoj dobroti za kraj godine. Deda Mraz je posetio prokupačku bolnicu. U susret praznicima, Novoj godini koju svi s radošću iščekujemo velika dečja i učiteljska srca su se zapitala: da li će svi novogodišnje praznike dočekati pored najmilijih u krugu porodice?

Učenici 2-3 odeljenja u OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ sa svojom učiteljicom Ljiljanom Sokolović i učiteljicom Jelenom Babić iz OŠ „Milić Rakić Mirko“ u Donjem Kordincu dosetili su se da obraduju decu koja su u bolnici.

Foto: Ljiljana Sokolović

– Deci koja su u bolnici u ovo vreme dodatno je teško. Želeli smo da im donesemo i mi, pored porodice i medicinskog osoblja koji brinu o njima, bar malo vedrog  prazničnog raspoloženja. Jelenini i moji đaci, ali i nas dve kao učiteljice, sakupili smo bojanke, slikovnice i igračke, napravili paketiće i postavili pod jelku na Dečjem odeljenju naše bolnice. Sigurni smo da će se mališani obradovati i da će im vreme van kuće brzo proći uz priče, pesmice, šarene strane, crtanje i igranje. Deci želimo brzo ozdravljenje, a ljubaznom osoblju zahvaljujemo na lepoj saradnji i želimo im što manje posla.– rekla je učiteljica Sokolović.

Slikovnice, bojanke i igračke će ostati na Dečjem odeljenju bolnice i koristiće ih i druga deca koja će se tu lečiti.

Foto: Ljiljana Sokolović

Ovaj divan gest pokazuje da su najmlađi otvorenog srca i da i mi „veliki“ imamo mnogo toga da naučimo od njih. Nova 2022. godina može biti dobar početak da sledimo ovakav svetao primer.