Један од „само наших рецепата“. Мамин рецепт. Када год је било неко славље или празник, ова слана торта се нашла на менију. ОБАВЕЗНО. И онда се сви накркамо лепо поред осталих пита и чуда и наравно, места за главно јело нема. Ова слана торта је нешто преукусно!
Припрема:
Умутити добро 4 јаја, додати 14 кашика брашна, 1 прашак за пециво, 1 чашу јогурта, 1 кашичицу соли, 4 кашике зејтина, 1 већу или 2 мање изрендане шаргарепе, 1 шаку ситно исецкане блитве или спанаћа. Све то измешати и ставити у подмазан, побрашњен плех. Ставити да се пече на 190 степени. Код мене се пече 15 минута пошто имам јаку рерну, али негде се пече и по пола сата. Проверавајте чачкалицом када је печен. Кад се испече, одмах га премазати са 200 грама мајонеза.
Ставити патишпањ да се хлади тако са мајонезом. Када се охлади, преко њега нарендати 250 грама шунке, па преко ње и са стране нарендати ситно 250 грама качкаваља. Одозго нарендати крупно 3 јајета.
Ја користим округли плех коме се дно помера, али ви можете и четвртасти па да сечете на коцке.
Пријатно!
Топличанка је душа од жене.