Чоколадна торта

0
Foto: Unsplash.com

Потребно за фил: 1л  слатке павлаке, 8 јаја, 200г шећера, 200г чоколаде за кување, 200г маргарина, 200г еурокрем, 100г  млевеног кекса, 100г лешника.

За кору: 12 јаја, 300г шећера, 1 маргарин, 300г чоколаде за кување, 210г млевеног кекса, 6 супених кашика брашна.

Припрема:

За торту са чоколадом, кексом, лешником и еурокремом од намирница предвиђених за кору испеците три коре припремљене на следећи начин. Узмите 4 јајета, одвојите жуманца од беланаца и беланца умутите у чврст снег. Жуманца умутите са 100г шећера и трећином маргарина. Додајте 100г истопљене чоколаде, 70г млевеног кекса и 2 кашике брашна. Добро умутите да се смеса изједначи, а затим пажљиво умешајте снег од беланаца. Четвртасту тепсију обложите папиром за печење, наспите смесу и испеците кору у рерни загрејаној на 180 степени око 20 минута. Испеците још две коре припремљене на исти начин.

За припрему фила за торту пенасто умутите јаја са шећером и скувајте жути крем на пари, додајте изломљену чоколаду и мешајте док се чоколада не растопи. Склоните чоколадни крем са рингле и оставите да се охлади. Лешнике пропржите и самељите. Маргарин пенасто умутите и спојите га са охладјеним чоколадним кремом. Додајте млевени кекс, лешнике и еурокрем па све добро промешајте да се крем изједначи.

Слатку павлаку умутите у чврст шлаг у већој посуди.

Торту са чоколадом, кексом, лешником и еурокремом филујте на следећи начин: прво ставите кору, премажите је са половином припремљеног фила, затин нанесите четвртину умућене слатке павлаке, следећа кора, преостали чоколадни фил, четвртина слатке павлаке, последња кора, па преосталом слатком павлаком богато премажите целу торту. Торту можете украсити чоколадом по жељи. Торту направите дан раније да се торта лепо повеже и сједини.

Извор: erecepti.com