Филм клуб Прокупље покреће онлајн трибине

0
филм
Фото: Pixabay.com

Још једна лепа вест из културе града Прокупља. Филм клуб покреће онлајн трибине! У складу са ванредним стањем које је уведено у Републици Србији поводом пандемије корона вируса укинути су сви скупови, па и културни догађаји. Управо због тога, Филм клуб Прокупље дошао је на идеју да у оквиру ПроФИФеста покрене онлајн трибине.

– Пошто људима није дозвољен излазак из кућа и дружење, ми смо решили да спојимо лепо и корисно и да омогућимо младим љубитељима филма да се дре путем друштвених мрежа и разговарају о филму. Сви учесници трибина су се данас прикључили у исто време и разговарали уживо. План је да свако вече имамо успешне и познате госте из света филма са којима ће ови млади људи моћи да дебатују и поприме нова знања. – рекао је Жикица Јовановић, директор ПроФиФеста.

Иначе, конкурс за слање филмова на ПроФиФест истиче 3. априла, тако да аутори имају још мало времена да своје филмове доставе. Фестивал који се одржава по девети пут планиран је од 3. до 6. јуна, али постоји велика вероватноћа да ће бити померен  због тренутног стања.

Ипак, млади љубитељи филма ће у време ванредног стања, свако вече моћи да се друже и разговарају о седмој уметности. Заинтересовани се могу јавити путем Фејзбук странице Филм клуба Прокупље и прикључити трибинама.