Магична пошта – како и зашто?

0

Пре неколико дана добила сам од једне Ани из Загреба поруку са линком ка једном новом свету – Магичној пошти. Сазнала сам да је овај свет саградила девојчица Анђелика из Ирске, и да се од 18. марта 2018. том свету можемо прикључити и ми из Србије.

О чему се заправо ради?

Пројекат Магична пошта намењен је деци са инвалидитетом или хроничним болестима, а циљ је да им се путем поште улепшају и обоје дани. Родитељ пријављује своје дете код организатора, дајући битне информације – који инвалидитет / болест је у питању, узраст детета, активности којима се бави, шта уме, шта воли, која му је омиљена боја, омиљени лик из цртаног, књига или сл. Уз то, родитељи прилажу и своју адресу. Након тога, организатори траже особу која ће овом детету месечно слати писмо, поруку, честитку или пакетић. Дете ће сваког месеца у свом поштанском сандучету пронаћи једно писамце, слаткиш, књигу или играчку и то ће му ставити осмех на лице. Чекаће следећи месец и свој наредни поклончић.

Идеја која се крије иза овог пројекта ме је одмах купила и јавила сам се организаторима на њиховом Инстаграм профилу.

Добила сам адресу једне Милице из Јагодине, којој сам јуче послала прво писмо подршке – у зеленој коверти, пошто је зелена њена омиљена боја.

Сада чекам да писмо стигне на њену адресу, и да видим њен осмех у том тренутку. Након тога придружила сам се и Фацебоок групи пројекта где се објављују важне информације и одакле се такође може послати порука организаторима.

Најбоље од свега је – што свако може да учествује. Зато, предложите идеју вашој деци, родитељима, бакама и декама, комшијама… Уђите у свет магичне поште и усрећите бар једно дете. Сигурна сам да ћете с њиховим осмехом и ви порасти.

Ауторка: Данијела Суртов

Ако вам се допао текст,  погледајте шта још ради и где Дени путује.