СРЕЋАН ВАМ ПРАЗНИК, ЦАРИЦЕ

0

Шта рећи о данашњем празнику а да не буде извештачено, патетично, да се не претвори у неку форму, где нешто кажемо а то не мислимо, где силом прилика тог дана продајемо финоћу а осталим данима смо зверови, мислим на нас мушки пол, према слављеницама.

Можемо да сматрамо како хоћемо али су наше мајке, супруге, снајке, ћерке, стуб куће и носиоци домаћинства, где су односи нормални.

Нема за њих слободан дан, годишњи одмор, боловање у обављању дужности жене и мајке, увек морају бити на првој линији одржавања породице. Ако имају срећу да их мушка половиона прати на коњу су, али то је мањи део, ми већина смо другачији, осим овде на Фејсу, где смо голо добро, додуше то ми сами себе описујемо па се и препознати не можемо.

Сво поштовање са моје стране, морају обавити посао у предузећима где раде, морају кући ручак спремати, прати, децу чувати и тако сваки дан да би их ми овог дана у години почастили неким поклоном, цветом, извели на ручак, ако смо у могућности, или породични ручак који је слављеница сама припремила.

Можемо се без уопште зазирања, запитати да ли их заслужујемо, да ли им бар донекле ублажавамо тешкоће, хоћу рећи да ли им помажемо, а треба сваког дана а не само данас.

Посебно ми је жао што ће и овај празник злоупотребити надрндане жене, без детета, без човека и жалиће се на тежак њихов положај а и свих жена, и на моју жалост боље ће проћи него ове жене царице, жене-мајке, жене борци.

Не замерите ми ви жене из обе категорије, нека вам је срећан празник и да вам се ваши ближњи поправе и помажу, а уосталом ви као борци на то се нећете ни обазирати.

Лепо се проведите и бар овог дана заборавите обавезе и лепо се провеселите.

Аутор: Звонко Прелић