Пилећи залогаји за две особе су прави деликатес за љубитеље меса и зачина. Идеалан предлог за ручак или рану романтичну вечеру за двоје.
Састојци:
- 2 пилећа бела меса,
- 300гр млечног качкаваља,
- 100гр презли,
- 1 кашика белог лука у праху,
- 1 кашика сувог босиљка,
- 1 кашика сувог першуна,
- 1 кашика соли,
- ½ шоље брашна,
- 2 јаја,
- Уље за пржење,
- Шоља парадајз соса.
Припрема:
- Исећи пилеће бело месо на парчиће дужине 4 центиметра.
- Ножем направити прорезе у месу, притом пазећи да се не исече скроз на другу страну.
- Прорезе напунити комадима качкаваља.
- У чинији измешати бели лук у праху, босиљак, першун, со и презле.
- Пилетину уваљати у брашну, јајима, а потом у мешавини са презлама.
- У дубљи тигањ насути око 2 центиметра уља и добро загрејати.
- Пилетину пржити са обе стране, док не добије златну боју.
- Испржену пилетину посути пермазаном.
- Послужити са парадајз сосом.ПРИЈАТНО!
Пробајте рецепте за јела које Топличанка кува.
Топличанка је душа од жене.