Чикетина ала Драгана – Рецепт из диско свеске

0
чикетина-ала-драгана-свеска

Када си путница, а посебно ако си Спутница није могуће да ти рецепти за јела буду обични. Кристина Стаменковић, изузетна жена и светска путница, поделила је са читатељкама Топличанке како се у њеној породици традиционално чувају рецепти на нетрадиционалан начин. У оквиру серијала текстова Изузетне жене кувају за вас представљамо вам још једно необично и укусно јело: Чикетина ала Драгана.

Диско свеска за нетрадиционалне а проверене рецепте

Путујући по свету и унутар себе, Кристина Стаменковић је открила много. Оно што је сместила у свој тањир и у сласт појела, уредно је уписивала у „диско свеску“. Свој оштро-шаљив однос према свету Спутница је одржала и у кухињи. Због тога не изненађује што каже како се у ту свеску, нестандардног изгледа за породични кувар, уписују само рецепти који су нетрадиционални и проверено добри.

Спутница је видела Европу уздуж и попреко, обишла је Африку, а мало је фалило да на саоницама коју вуку вукови пређе Северни пол. Овог пута сервира јело симпатичног назива Чикетина ала Драгана.

Чикетина ала Драгана – потребни састојци

За припрему овог јела потребно вам је 500 гр пилећег филеа, со или вегета, брашно, сенф, бибер, бели лук и млеко.

Како се припрема Чикетина?

Исећи пилећи филе на пола, излупати и посолити са мало соли и мало вегете. Потом уваљати у сенф, па у брашно. Фино, као за поховање.

Поуљити хладну тепсију и поређати месо, једно до другог. Одозго побиберити. Ченове белог лука убацити између шницли. Налити млеко да прекрије месо.

Пећи на 220 степени.

Када месо остане без течности, што је отприлике око сат времена, јело је готово и можете га извући из рерне. Направи се бешамел.

Препоручени прилог уз ово јело је кромпир, и то припремљен на следећи начин. Кромпир исецкати, па кувати. Када се скува, науљи се и посоли вегетом и алевом паприком.

А како Спутница Кристина каже: поједе се у сласт!

Шта су кувале, месиле и пекле друге Изузетне жене погледајте у нашој рубрици Топличанка кува.