Најбољи јутарњи детокси

0
čaj-detoks

Јутро је идеално за нове и свеже почетке. Након доброг и квалитетног сна или чак и након лоше и непроспаване ноћи, помозите свом телу додатном енергијом. Најбољи јутарњи детокси помоћи ће вам да се разбудите и покренете у сваком смислу.

Брз темпо живота који нам је наметнут, константна јурњава и стресне ситуације које се надовезују једна на другу, не допуштају нам да се опустимо и ослободимо негативне енергије. Наша тела су под сталним притиском, а ако се томе дода и нередовна и неадекватна исхрана, на добром смо путу да се разболимо. Срећом, постоје мале цаке како да ослободимо тело од отрова и обезбедимо себи мале предахе. Једна од њих су управо јутарњи детокси у виду освежавајућих напитака.

Центар за рекреацију „Старс фит“ и Топличанка доносе вам листу најбољих јутарњих детокса, који притом не коштају богатство.

#1 Чај од брезе

Јутро започните са чајем од брезе. Да, да, добро сте чули. Чај од брезе избацује нагомилану течност из организма, а самим тим и токсине. Бреза утиче на стварање добре (алкалне) средине у организму, избацује токсине и чисти мокраћне путеве. А ако се здраво храните смањује великог женског непријатеља-целулит. Зато вам не преостаје ништа друго, него правац здрава храна по чај од брезе.

#2 Зелени чај

Зелени чај такође важи за један од најбољих детокса, а његова ефикасност у лечењу акни и допринос при мршављењу је и те како позната. За љубитеље овог укуса није потребно много говорити о овом чају. То је чудо у зеленој боји. Пазите само како га припремате: вода не сме бити врела, а ни хладна. Препоручује се да се листићи чаја прелију водом пре самог кључања.

#3 Вода са лимуном

Вода са лимуном, односно незаслађена лимунада такође делује одлично на организам. Потребно је да исцедите један лимун у два децилитра воде и да, наравно, не додајте шећер ни заслађиваче. Постоји још једна варијанта овог напитка, а то је да уз лимун водом прелијете и ђумбир.

#4 Сок од листова целера

Лековито дејство листова целера треба потражити у његовој богатој нутритивној вредности, односно у високој концентрацији витамина и минерала коју садрже. Постоји више начина да припремите овај сок, а сви углавном укључују зелено поврће и воће. Довољно је да у блендер ставите насецкан краставац, лимун, зелену јабуку и листове целера, а потом добијену смесу прелијете водом – и магија може да почне!

За који год напитак да се одлучите, не само да ћете добити јутарње освежење, већ и додатну енергију да изнесете још један успешан дан!

Ауторка: Јелена Красић, дипл.професор спорта и физичког васпитања и персонални тренер

Koнтакт: 064 082 48 37
e-mail: starsfit2016@gmail.com

Старс фит можете пратити на Фејсбуку и Инстаграму.