Не ужину за тикет!

0
sigurica
Фото: Неформална група "Сигурица"

Предавање под називом „Ужина за тикет“ одржано је 16. новембра 2020. године у прокупачкој Галерији „Божа Илић“.

С циљем да укажу на опасност клађења и стварање зависности предавање су одржали прокупачки гимназијалци, чланови неформалне групе „Сигурица“.

– Надам се да смо овим предавањем успели да подигнемо свест младима да клађење није игра. Нажалост, многи људи су зависници и то је проблем који не могу сами да реше, тек онда када наступи зависност која је неизлечива, они одлазе на одвикавање и то под „притиском“ других људи. Шокирајући податак је да деца први тикет уплате са 7 и 8 година и то је јако лоше. Циљ наше групе је да младима скренемо пажњу да никада не користе кладионице. Клађење је девијантно понашање и оно руши породицу. Свако од нас треба да штити своје породице и родитељи треба да имају више времена за своју децу, да она не пођу странпутицом и путем клађења. – рекла је Мирјана Ранђеловић, представница тима.

Фото: Неформална група „Сигурица“

Предавању су присуствовали ученици из основних школа. Пратили су презентацију, затим су играли квиз знања и попуњавали упитник. Свим присутнима су додељени поклони.

Млади тим „Сигурица“ су чинили чланови Мирјана Ранђеловић, Богдана Лазовић, Биљана Стојичић, Михајло Марјановић и Кристина Милошевић.

#ШтаНамТешко волонтерску акцију „Ужина за тикет“ организује неформална група „Сигурица“ у сарадњи са Младим истраживачима Србије, Центром за грађанско деловање, Тимом 42, Empower-om и Покретом горана Војводине. Ова акција је финансирана кроз програм Млади су закон Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Извештава: Кристина Милошевић