Најновији мобилни телефони који су обележили 2020. годину

0
мобилни-апле
Фото: Pixabay.com

Добро је познато да у савременом свету интернета и информација нико од нас не жели да буде у заостатку и живи у прошлости. Технологија напредује из дана у дан све више, па тако ни индустрија мобилних телефона не заостаје, а познати светски брендови се труде да се што боље позиционирају на тржишту својим квалитетом и ценом.

Љубитељи мобилних телефона имали су прилике да се радују новим моделима најпознатијих брендова телефона који су изашли током прошле године. Било је новитета у различитим сегментима па је стога било нечег новог за свакога. У наставку текста издвојени су неки од најновијих и најинтересантнијих мобилних уређаја из 2020. године.

Apple iPhone 12 – Apple је пласирао 4 верзије најновијег модела 

Најновији Apple телефони су дефинитивно померили границе, а долазе у четири верзије: iPhone12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. По многима се међу њима издваја основна верзија са 64ГБ меморије. 

Овај модел поседује исти дизајн, процесор, предњу камеру, 5Г подршку као и 12ПРО, али је доста јефтинији. У односу на iPhone 12 mini предности су му већи дисплеј и јача батерија. 

Једна од предности модела iPhone12 је већи дисплеј, што значи да без проблема на њему можете гледати филмове и серије. Међутим, није ни превише гломазан, тако да је комотан за коришћење.

Уколико се одлучите за уређај оваквог квалитета, могућности и цене, неопходно је чувати га на набољи могући начин тако да је маска за мобилни која штити ваш телефон неопходан додатак. Ма колико га чували, свима се дешава да испадне на под или томе слично, тако да се не саветује ризиковати, поготово не са овако осетљивом технологијом.

Камера самог телефона је одлична и послужиће за све што вам треба, такође је и најбоља у односу на цену. Осим тога битно је напоменути да меморију није могуће надограђивати тако да се у случају да неко жели више меморије саветује модел који има 128ГБ меморије за нешто мало више новца. 

Samsung Galaxy S21 Ultra – унапређена камера у односу на претходне верзије

Samsung Galaxy S21 Ultra је по својим спецификацијама и цени на врху листе међу Андроид телефонима. Многи ипак сматрају да су му величина и цена мане. Уколико вам телефон служи више за разоноду, величина од 6,8 инча неће бити проблем, док је са друге стране камера најбоља могућа у Андроид категорији телефона, а сматра се да може бити конкурентна са камером iPhone 12 Pro Max.

Овај телефон ће јако погодовати људима који прате серије и филмове преко мобилног уређаја, док ће посећивање сајтова бити знатно прегледније. Додатна погодност је и Qualcomm Snapdragon 888 процесор који је најбољи и најбржи процесор на тржишту за ову врсту телефона.

samsung-galax-mobilni-telefon
Фото: Pexels.com

Све поменуте погодности подржаће и велика могућност освежавања самог екрана како би листање телефона текло течније, а батерија вас уз адекватну употребу телефона неће изневерити и по два дана.

Google Pixel 4A – одличан однос квалитета и цене

Google Pixel 4A један од најбољих мобилних уређаја за ову цену, а уједно је доста приступачнији у односу на претходна два поменута. Промене на глобалном нивоу које су се десиле у 2020. години, односно цела ситуација са пандемијом корона вируса натерале су тржиште да се додатно прилагођава, и понуди повољније моделе.

Осим цене, оно што издваја овај модел су његов дизајн као и јак процесор који надомешћује неке недостатке које овај телефон има у односу на скупље верзије. Екран телефона поседује ОЛЕД технологију и пружа одличан квалитет слике уз адекватно осветљење. Такође, отпоран је на воду, тако да га слободно можете понети ако идете на излет на реку или језеро. 

Још једна од предности је и побољшан принцип откључавања телефона путем лица власника. Наиме, преопознавање лица је могуће из више углова па је самим тим доста сигурније зато што уређај неће различите углове лица власника препознавати као различите особе, а поред тога је сам процес доста убрзан у односу на конкуренте.

Xiaomi Poco X3 NFC – батерија вас никад неће изневерити

Мобилни уређај који долази од бренда који је дефинитивно утицао на тржиште, пре свега јер својом ценом и квалитетом представља озбиљног конкурента осталим произвођачима. Конкретно Xiaomi Poco X3 NFC има јако добре спецификације и такође одличан процесор за своју цену. 

Јака батерија је нешто што свакако потрошаче привлачи овом телефону, међутим оно што може да буде мана је величина уређаја што утиче на практичност примене, осим ако вам телефон не служи за игрице. Такође, мишљења су подељена када се ради о камери која иако даје јасне и квалитетне фотографије ипак није на нивоу конкуренције.

Ипак, ово је прави телефон за гејмере обзиром да телефон поседује Snapdragon 732 GB procesor i Game Turbo 3.0 технологију. Одлична батерија која дуго траје и брзо се пуни подржава остале спецификације везане за гејминг.

Чињеница је да мобилни телефони јако брзо напредују, а сврха им се из дана у дан повећава, тако да сваки нови модел телефона тежи ка што бољим спецификацијама. Модели које смо представили унели су својеврсну револуцију у индустрији телефона, а сматра се да ће њихова улога бити све већа у будућности.