Филмовизионари и „Чаробан свет филма“ у Дому културе

0

Неформална група Филмовизионари у среду 22. септембра у прокупачком Дому културе одржава радионицу о филму, у оквиру волонтерског пројекта „Чаробан свет филма“.

Пројекат се реализује у сарадњи са Канцеларијом за омладину, спорт и физичку културу града Прокупља и Филм клуба Прокупље.

– На основу истраживања које смо спровели, уочили смо потребу младих да у нашем граду постоје предавања на различите теме и да би они на тај начин унапредили своје неформално образовање. Наша група има за циљ да кроз радионицу о филму основцима и средњошколцима дамо прилику да учествују у једној радионици о филму и да науче како настаје један филм. Да су и они можда неоткривени таленат који ће пронаћи у свету филма. – рекла је Мирјана Ранђеловић, координаторка пројекта.

#ШтаНамТешко волонтерску акцију „Чаробан свет филма“ организује неформална група „Филмовизионари“ у сарадњи са Младим истраживачима Србије , Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца, Тимом 42 из Лесковца, ЦеГраД-ом из Обреновца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца. Ова акција је финансирана кроз програм Млади су закон Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Организатори наглашавају да ће све наведене активности бити одржане уз поштовање свих епидемиолошких мера.