У мајчином загрљају се расте

мајка-ћерка-цвеће
Фото: Pexels.com

У прљавом и окрутном свету у ком живимо, ко ће вам помоћи када вам је тешко, ко ће вас разумети, тешити и ко вас неће осудити? Одговор је: мајка.

Она вам је подарила живот, верује у вас, дала вам је крила да летите у бели свет и гнездо где увек можете да се вратите. Њена љубав је безусловна. У њеном загрљају се расте. Она осећа ваше бриге, страхове и проблеме. Живи за вас.

Мајка ће вас носити у наручју када паднете, зашиваће вам крила и даће вам снагу да полетите. Она вас зна најбоље и воли највише. Са вама је од рођења, преко првог плача, прве флашице, првих корака, речи, вртића, школе, првих симпатија и љубави, током одрастања и дела живота.

Мајка је свака непроспавана ноћ због бриге, причање прича за лаку ноћ, пољубац за лепо спавање, излечена температура и први раскид, свако „морам“ када „не могу“. Мајка је љубав и када се мрзи цео свет. Најтоплија реч, пуна љубави. Мајка је „пази да се не прехладиш“, „не брини“, „биће све добро“, „чувај се“ и најискреније „волим те“!

Мајка ће вам „придржати“ страх, без обрзира на његову тежину, вероваће у вас, када ви не верујете сами себи и бодриће вас када вас нико не бодри. У вама ће видети добро, када сами мислите да добро не постоји.

Мајка ће дати сваки грам своје душе, да сачува вашу и сваки свој живац да сачува ваше живце. Плакаће са вама, смејаће се, дисаће, живеће, чуваће вас. Мајка ће за вас урадити оно што нико не би. Жртвоваће све само за вашу срећу и мир.

Мајка је једна и незаменљива, најлепша реч, најбоља жена у нашим животима, још једно срце које куца у нашим и још једна душа која станује у нашим. Ето, то је мајка.