CALLIGARIS –Покреће трендове у свету намештаја

0

Намештај се по правилу не купује баш често. Не треба трошити новац на моделе од материјала који се брзо троше и пропадају, већ уложити у комаде који пркосе времену, практични су и естетски лепи.

Управо такав је италијански намештај, због чега је Италија лидер у делатности производње истог.

Међу многобројним брендовима, срца купаца је освојио и Calligaris чија традиција стварања намештаја траје скоро стотину година. Квалитет који нуди Calligaris је неоспоран и њихови модели заслужују место у Вашем дому или пословном простору.

Италија – земља модерног намештаја

Могућност персонализовања жељеног модела, импресивна дизајнерска решења и надасве врхунски квалитет – то у свету намештаја може да понуди само Италија.

Чињеница је да ова земља већ дуго негује делатност производње намештаја и то уз пуно љубави и пажње да би се купцима презентовало и продало само најбоље од најбољег. Свако ко се имало разуме у намештај од срца ће Вам препоручити италијанске брендове јер инвестиција у њихове моделе је итекако вредна.

Одабир италијанског намештаја показује да имате смисла за естетику, паметно улажете свој новац и водите рачуна да кроз ентеријер изразите себе, свој карактер, свој укус и своје потребе.

Неколико речи о самој компанији

У насељу Манћиано, које се налази у италијанском округу Удине, након Првог светског рата кренуо је процват индустрије, као и оснивање мале занатске радионице од стране Антониа Калигариса.

То је био почетак једног бренда, а први комади намештаја који су се правили су биле столице са дрвеном основом и плетеним делом за седење. Појачана производња Calligaris столица кренула је педесетих година прошлог века. Оне су се правиле ручно и у производњи су учестовале жене. Антониов син Ромео убрзо наслеђује породични посао и наставља да га развија.

Седамдесетих година производњу преузима трећа генерација Calligaris-а која уводи машине за прављење седишта за столице плетених од синтетичких влакана. Капацитет формиране већ озбиљне компаније наставља даље да расте, долази до штампања првог каталога и дистрибуције производа широм Европе.

Данас, асортиман Calligaris понуде укључује много више од дрвених столица, што подразумева и употребу других материјала, извоз у државе ван европског континента и дефинисање онога што треба да представља намештај модерног доба.

Зашто Calligaris треба да буде ваш избор?

Calligaris у потпуности допушта да кроз ентеријер изразите свој стил. Овај бренд помаже да свој стамбени простор називате домом и учините га најлепшим на свету за припрему јела, спавање, забаву и рад. Колико год да је Ваш стил, укус или начин живота специфичан, Calligaris је заиста идеалан за креирање животног простора из Ваших снова, баш као што сте га замишљали и коначно добили прилике да сваку идеју реализујете.

Вишедеценијско искуство у производњи намештаја помаже компанији као што је Calligaris да разуме потребе модерног човека и диктира трендове у овој индустрији. Бренд верује да функционалност и елеганција увек иду једно уз друго и константно експериментише са материјалима да би створио што боље и квалитетније производе за све типове купаца и задовољио њихове захтеве и потребе у потпуности.

Столице и столови

СТОЛИЦЕ И СТОЛОВИ су први производи који су пробили Calligaris на европско, а затим и светско тржиште намештаја. Столице су елегантне и удобне и штеде простор, док су столови једноставних геометријских облика уклопиви и у ентеријер где се комбинују традиција и иновације. Осим класичних столица, доступни су и отомани, клупице, барске столице и канцеларијске столице.

Софе и угаоне гарнитуре

СОФЕ И УГАОНЕ ГАРНИТУРЕ израђују се у различитим варијантама, а купац може да бира материјале, боје, текстуре и димензије, што олакшава процес одабира и куповине. Резултат је увек уникатан и убрзо можете добити сјајан, комфоран и модеран комад намештаја на коме ћете одмарати гледајући телевизију или дружити се са пријатељима уз кафу.

Комоде

КОМОДЕ бренда Calligaris штеде простор и истовремено пружају довољно места за одлагање ствари, што је карактеристика типична за модеран намештај. Ваш стамбени простор постаје флексибилан и прилагођава се Вама, олакшавајући Вам живот. Комоде се производе у нијансама браон, беле и црне боје.

Спаваће собе

СПАВАЋЕ СОБЕ су стилизоване и створене да у њима „напуните батерије“ и релаксирате се сами или са партнером након дугог и напорног дана пуног обавеза. Многи од тапацираних раскошних кревета имају простор за одлагање постељине испод дела за лежање. Допуните их одговарајућим ноћним ормарићима, комодама и полицама. Уз помоћ минимализма и организованог простора креирајте место за најслађе снове.

Теписи

ТЕПИСИ су израђени у геометријским формама, елегантни су и махом неутралних боја са текстурама и шарама које су осмишљене као оптичке илузије и инспирисане јапанским оригамијем, као и културом арапског и древног персијског народа. Квалитет је врхунски, а изглед сваког тепиха итекако привлачи погледе. Calligaris теписи могу красити било коју просторију у Вашем дому или пословном објекту.