Дом ученика – домаћин Домијаде

домијада

Дом ученика средњих школа у Прокупљу био је домаћин 26. Регионалне културно – уметничке Домијаде, која је одржана 1. априла 2023. године. Учешће је узело чак 14 домова са југоистока Србије.

Манифестација је отпочела у прокупачком Дому културе у 10:30 и трајала је до 17:30 часова, а такмичења у литерарном и ликовном стваралаштву одржала су се у Средњој пољопривредној школи „Радош Јовановић Сеља“.

Учесници Домијаде приказали су своје таленте у категорији музике: класичне, популарне, народне и етно, док су у категорији „реч“ били изведени драмски и поетско-сценски приказ. Такође, публика је могла видети фолклор, као и модерни плес.

Домијада је окупила око 550 учесника из градова југоистичне Србије, који су се трудили да на најбољи начин представе своје домове.

„Ово је био велики дан за све нас. Огромна нам је част, али и одговорност да дочекамо оволики број учесника, да их угостимо и представимо наш град и установу. Захваљујемо се Министарству просвете сектору за ученички и студентски стандард, Граду Прокупљу, као и Туристичкој организацији, јер су нам помогли око спровођења манифестације. “ – у свом поздравном говору изјавила је Јелена Вуковић, директорка Дома ученика.

„Поносни смо, јер смо трећи пут домаћини Домијаде. Прва домијада која је одржана код нас била је културно – уметничка 2008. године, затим спортска домијада 2018. и сад поново културно – уметничка.“ 

Овом приликом Дом ученика освојио је пласман на Републичку домијаду, у категоријама фолклор, плес и уметничка фотографија. Ова манифестација биће одржана у мају, а ученици се увелико спремају да покажу своје умеће.

Фото: Кристина Милошевић