Преко 20 награда за ученике музичке школе

muzika-note
Pexels.com

Ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“ из Прокупља поново су постигли велики успех!

На Републичком такмичењу музичких и балетских школа у Београду, млади прокупачки таленти истакли су се у одсеку за хармонику, где је Никола Кричак освојио прво место, Војин Цветковић и Лука Ђорђевић су добитници другог места, а Страхиња Трајковић трећег места.

Из одсека за виолину, ученица петог разреда Ема Вукић награђена је трећом наградом, А Страхиња Цакић са одсека за гитару другом наградом.

У периоду од 31. марта до 02. априла 2023. у Панчеву на 13. Међународном такмичењу младих талената „Мита Топаловић“ за соло певаче, друго место припало је: Калини Топаловић, Мини Ђокић и Теодори Савић, док је треће место припало Ленки Ристић.

На 3. меморијалу „Сања Павловић“ у Алексинцу који је трајао од 29. до 30. марта 2023. године ученице Ленка Ђорђевић и Дуња Марковић добитнице су друге награде, док је трећа награда отишла у руке Марте Младеновић.

На Међународном такмичењу младих пијаниста у Нишу, које је одржано почетком априла, истакла се Исидора Станојевић освојивши другу награду.

А у Београду на 9. Међународном такмичењу из солфеђа и теорије музике са освојеним првим место у родни град су се вратили: Ана Ђурић, Петар Славковић, Анастасија Миленковић, Павле Младеновић, Анђела Ристић, Анка Прелић, Лана Славковић, Павле Радосављевић и Јована Чолак, а са другим местом Николина Николић.

-Поносни смо на наше ученике, јер су постигли велики успех међу доста јаком конкуренцијом. Такмичили су се учесници из целе Србије, али и земаља из окружења, тако да није било лако постићи било какав успех. Награде које су наши ученици освојили поклон су Прокупчанима. – изјавили су из Музичке школе.

Нови успеси и награде се ускоро очекују.