Зашто треба да купите траку за трчање?

0
traka-za-trčanje
Pexels.com

Опремање стамбеног простора је процес који траје читавог живота. Стално се улаже у неки његов сегмент. То може бити реновирање, керамички послови, молерски послови, промена столарије или намештаја, а може бити и једноставније попут куповине декоратних елемената, завесе, слика и томе слично.

И приоритети се мењају са годинама али и нашим личним афинитетима и жељама.

Током трајања пандемије вируса ковид 19 људи су доста времена проводили у својим кућама, што значи да нису радили ни други објекти, па ни теретане. Ово је био идеални тренутак када је велики број људи одлучио да у свом стамбеном простору направи место и за траку за трчања. Од тада њена популарност континуирано бележи раст.

Сами бирате време вежбања

Поседовање ове фитнес справе омогућава вам да вежбате у удобности свог дома онда када ви то желите и када за то имате времена.

Заборавите на плаћење тачно одређених терминина у теретанама, лоше временске услове и организацију времена у односу на тренинге, губљење времена на разне припреме.

Вежбајте код куће када то сами желите и поправити своје ментално и емоционално здравље тако што ће се током тог процеса ослобађати хормон ендорфин који побољшава опште ментално стање.

Има значајан утицај на кардиоваскуларно здравље

Бројна истраживања на светском нивоу показала су да 40 минута хода на траци свакодневно или 60 минута пет дана у недељи имају значајне здравствене предности по човеков организам, али и по губитак вишка килограма наравно.

Већ је познато како било која физичка активност утиче на целокупно здравље човека и његово опште функционисање. Али овде посебно треба истаћи бенефите које ова фитнес справа има на кардиоваскуларно здравље. И то на тај начин што се у организму као одговор на физичку активност дисање и срчани пулс убрзавају чиме се убрзава и крвоток између плућа и мишића.

Дугорочном применом континуиране физичке активности овог типа постиже се јачање срчаног мишића чиме се снижавају срчани откуцају у стању мировања. То је у директној вези са побољшањем циркулације у стању мировања.

То све смањује ризик од настанка и развоја кардиоваскуларних болести али смањује ризик и од срчаног и можданог удара.

Доказно је ефикасна код губљења вишка килограма

Свака физичка активност утиче на здравље човека и зато је то једна од основних ствари на коју нас лекари подсећају код већине уобичајених тегоба које осећамо. Трака за трчање као фитнес справа је изузетно постала популарна за кућне услове вежбања. То пре свега долази од њене практичне и једноставне употребе али бројних других предности које су већ набројане.

Ходање и трчање на траци троши пуно калорија што представља одличан начин да се постигне дневни калоријски дефицит који је предуслов за губитак вишка килограма.

Где у стану поставити траку?

Идеално место за постављање траке за трчање у стану зависи од доступног простора и практичности. Ево неколико сугестија:

  1. Фитнесс соба: Ако имате посебну просторију за вежбање или фитнес собу у свом стану, то би била одлична локација за постављање траке за трчање. На тај начин, трака ће бити централни део вашег вежбања, а истовремено ће вам омогућити простор за друге фитнес опреме и вежбе.
  2. Простор у спаваћој соби: Ако имате довољно простора у спаваћој соби, можете размотрити постављање траке за трчање тамо. На тај начин можете искористити простор који ионако већ имате и вежбати кад год желите, без ометања других укућана.
  3. Дневна соба или просторија за вежбање: Ако немате посебну собу за фитнес, можете поставити траку за трчање у дневној соби или другој просторији која има довољно простора. Уклоните намештај који би могао сметати и организујте простор тако да имате довољно места за траку.
  4. Балкон или тераса: Ако имате простран балкон или терасу, можете размотрити постављање траке за трчање тамо. Ово је одлична опција ако желите вежбати на отвореном и имате довољно простора да поставите траку на стабилној површини.

Важно је да приликом постављања траке за трчање осигурате довољно простора око ње како бисте се слободно кретали и избегавали повреде. Такође, препоручује се да поставите траку на простирку за вежбање како бисте заштитили под од оштећења и смањили буку приликом трчања.

Трака за трчање – цена и куповина

Цена трака за трчање зависи од тога који модел купујете. Са разлогом се налази на врху лествице најпопуларнијих комада фитнес опреме што је допринело томе да и на нашем тржишту буде релативно лако доступан производ.

У продаји се могу наћи разни модели од чијих карактеристика и перформанси зависи и цена траке за трчање.

Када говоримо о једној овако већој и важнијој инвестицији, а која је важна за здравље, попут траке за трчање цена може бити важан фактор приликом доношења одлуке о куповини. Распон цене креће се од 40-350000 динара.

На цену може утицати и бренд, а ако пратите попусте и понуду одређених радњи, можете наићи на идеалну понуду.

Ако наручујете онлине можете на претраживачу укуцати ,,трака за трчање цена“, наћи идеални комад и поручити га, само обратите пажњу али за већину радњи испорука је бесплатна.