ПРИЧЕ ПОД БРЕСТОМ – НАГРАЂЕНЕ ПРИЧЕ ЧУВАЈУ СЕЋАЊЕ НА МИШУ ЦВЕТАНОВИЋА

У издању Дома културе у Брестовцу, појавио се зборник награђених прича на конкурсу за награду „Миша Цветановић“ у Брестовцу који је приредила Ирена Димчић.

Зборник носи наслов „Приче под брестом“ и симболично упућује на значај овог антологијског приказа како најбољих прича са конкурса тако и очувања сећања на дело Мише Цветановића, завичајног аутора из Брестовца.

У књизи су заступљене приче аутора: Александар Арсенијевић, Зорка Стојановић, Радован Синђелић, Радојица Радовић, Данијела Радовановић, Славиша Ранђеловић, Тихомир Стевановић, Илинка Г. Вуковић, Драгица Грбић Драга, Живко Ђуза, Јелена Цветковић, Стамен Миловановић, Дејан Крсман Николић, Веселин Милићевић и Оливера Митић.

Поговор књизи написала је мр Биљана Мичић истичући важност књижевне награде „Миша Цветановић“ и конкурса који Дом културе у Брестовцу одржава од 2017. године:

„Свака од прича која се нашла у збирци, коју поводом успешног петогодишњег постојања књижевног конкурса „Миша Цветановић“ објављује Дом културе у Брестовцу, јединствена је, посебна, аутентична уметничка творевина која у овом својеврсном мозаику прозног стваралаштва проналази своје место и свој значај – било по имагинацији, инвенцији, сугестивности, атмосфери или искораку ка ономе што је општељудско, универзално.

Збирка „Приче под брестом“ још једном потврђује важност свесрдног залагања културних посленика брестовачког културног центра који су својим ентузијазмом учинили да Брестовац заузме значајно место на мапи културних дешавања не само југа Србије већ и шире.“