Инстаграмична места у Београду

0
beograd-gardoš-devojla-šešir
Pixabay.com

Са растом популарности Инстаграма као друштвене мреже, све више људи нашло је ново занимање – инфлуенсинг. Инфлуенсери су људи са више хиљада пратилаца који на неки начин утичу на понашање других корисника друштвених мрежа.

Производи које препоручују, услуге које користе и места која посећују нађу се на bucket листи њихових пратилаца. С тим у вези, једна од тема која се често претражује на Инстаграму међу становницима престонице Србије и туристима који је посећују су инстаграмична места у Београду. У редовима који следе сазнаћете за која од њих није потребно да имате ни динара у џепу, а за која је потребно платити улаз или наручити пиће.

Инстаграмична места у Београду за која се не плаћа улаз

За поједина инстаграмична места у Београду није потребно имати новца код себе. Довољно је да напуните телефон и нађете особу која ће направити добре кадрове.

#1 Велике степенице у Калемегданском парку

Београдска тврђава и Калемегдански парк су „муст сее” места у Београду за сваког туристу, али и за становнике главног града Србије места који радо шетају у слободно време. Једна од најлепших локација у овом делу града су свакако Велике степенице. Станите на средину степеништа и сачекајте да прођу људи. Особа која вас фотографише нека буде на врху степеништа како би се иза вас видело ушће, цвеће и део зидина тврђаве.

#2 Брдашце код Победника

ivan-aleksic-Nx0N_vQ_ByA-unsplash
Unsplash.com

Друго место идеално за фотографије које „руше” Инстаграм је брдашце код бункера са погледом на Победника. И то у  такозваном „golden hour” термину, односно док залази сунце. Ваша силуета у првом плану са позадином у којој доминира симбол Београда док се 50 нијанси златне прелива небом призор је који свако жели да има на свом feed-у.

#3 Црква Ружица

Црква обрасла у пузавицу и руже од пролећа до касне јесени је једно од најлeпших инстаграмичних места у Београду. ружица се налази испод ресторана „Калемегданска тераса”, а изнад Цркве Свете Петке.

#4 Карађорђев парк – парк испред Храма Светог Саве

hram-svetog-save
Unsplah.com

Храм Светог Саве плени својом лепотом и неисцрпан је извор инспирације за фотографисање. Када седнете на клупицу код споменика Карађорђу и иза вас остане највећа православна црква на Балкану, онај ко креира фотографију неће имати тежак задатак. Још ако искористи опцију фокус, имаћете једну дивну фотографију за коју ће се „лепити” лајкови.

#5 Мурал у Београду на води

Београд на води је модерни комплекс са најскупљим ценама квадрата у Србији. Како би уживали у луксузу, све више људи са позамашним буџетом тражи да купи стан управо на овом месту. Неки контактирају директно са инвеститорима, док је другима потребна агенција за некретнине.

Бројни станови имају поглед на реку и свака од тих тераса је инстаграмично место само по себи. Међутим, оно што је доступно свима у овом кварту су шеталиште и мурал са девојчицом која дува у маслачак. Мурал је исцртан на стубу Савског моста и готово да нема пролазника коме не одвуче пажњу.

#6 Косанчићев венац и кућа Мике Аласа

Косанчићев венац са калдрмом и старим фасадама одише духом старог Београда. Можда најлепша кућа је она у којој је живео чувени математичар Михаило Петровић, познатији као Мика Алас. Зелена фасада у вашој позадини пројектована од стране Петра Бајаловића, улепшаће фотографију коју сте намеравали да поставите на Инстаграм.

#7 Миленијумска кула – Гардош

Када шетате улицама Гардоша, имаћете утисак да нисте у Београду. Тек када се попнете до куле и видите испред себе огромни град, схватићете да сте на невероватном месту. Када ваша камера забележи ту позадину, имаћете одличну инстаграмичну фотографију.

#8 Теразије са хотелом Москва

hote-moskva-ulaz
Unsplash.com

Један од главних тргова у Београду украшен је најлепшим хотелом у граду. Некадашњу Палату Русија отворио је краљ Петар И Карађорђевић, а свих 115 година како постоји угостила је бројне знамените личности из свих сфера живота. Данас многи инфлуенсери праве савршене фотографије са екстеријером и ентеријером овог раскошног хотела.

#9 Скадарлија

Скадарлија је стара боемска четврт и једно од најлепших инстаграмичних места у Београду. Сваки кутак од Себиљ чесме до Булевара деспота Стефана је идеално место за фотографисање.

Инстаграмична места у Београду за која се плаћа улаз или пиће

Када бирате поклон за жене једна од идеја може бити вечера у неком инстаграмичном ресторану. У Београду су таква места тераса хотела „Cristal” са прелепим погледом на Храм Светог Саве, ресторан „Hyde park” са занимљивом декорацијом и „Villа Маskа” испред које се налази трабант „обучен” у траву. Када се нађете у центру града и желите да направите добре фотографије за Инстаграм, седите на пиће у „Boho bar” (осећаћете се као да сте на Балију) или у „Мама Shelter” у оквиру ТЦ Рајићева који има терасу са погледом на Кнез Михаилову. Још једно место које ће вас инспирисати да направите очаравајуће фотографије је „Јазз башта” са својим белим столовима украшена цвећем и светиљкама.

И да не заборавимо једно место које није ресторан ни кафић, али је потребно платити улаз како бисте уживали у његовим чарима – ботаничка башта Јевремовац”. У овој оази у центру престонице Србије, наићи ћете на место за које можете искористити гео таг Јапана, а то је Јапански врт. Понесите лепезу и испозирајте испред камере. Сигурно ћете имати савршену слику за друштвене мреже.