Како провести петак вече у Београду?

0
kalemegdan-par
Unsplash.com

Београд, престоница Србије, је град за који се каже да никада не спава и да је центар добре и загарантоване забаве. Без обзира да ли волите провод у клубовима, културне догађаје или мирне вечере у ресторанима, Београд има нешто за свакога.

Ево неколико фантастичних начина како да искористите петак вече у овом живописном граду.

Клубови као центри доброг провода

Београд је познат по својој живој ноћној сцени, са бројним клубовима који нуде разноврсну музику и атмосферу. Београд има клубове по свачијем укусу. Инспирисани су разним концептима, културама и чувеним местима, а управо је клуб Backstage један од таквих.

Backstage је инспирисан баровима који се могу наћи у Берлину и Детроиту, а како му и само име каже, подсећа на бекстејџ позоришта.

Петак вече је савршено време да посетите неки од популарних клубова у граду и проведете ноћ у игри. Клубови широм града тада отварају своја врата свима који су жељни провода, добре музике и незаборавног ноћног искуства. 

Истражите београдске сплавове

Београдски сплавови су такође незаобилазни део ноћног живота града и савршено место за провод.. Можете посетити неки од сплавова дуж река и уживати у коктелима, музици и фантастичној атмосфери.

Било да желите да плешете до раних јутарњих часова или једноставно седите поред реке и опуштате се, сплавови Београда нуде незаборавно искуство.

Опустите се уз омиљено пиће

klub-ljudi
Unsplash.com

Уколико сте жељни музике, пића и жамора, петак вече је савршено време да истражите најновије локале и омиљене кутке за опуштање уз омиљено пиће. Без обзира да ли преферирате традиционалне кафиће у центру града или модерне локале у боемским четвртима, Београд нуди разнолик избор за све љубитеље кафе и добре атмосфере.

Ово је идеална опција за све оне којима су уморни од клубова, али желе да уживају у аутентичном београдском шарму.

Посетите позоришта и концерте

Београд је центар културних дешавања, а петак вече није изузетак. Позоришта широм града нуде разноврстан репертоар представа, од класичних драма до савремених комедија. Ако сте љубитељ уметности, посетите неко од позоришта као што је Народно позориште и уживајте у врхунским извођењима.

Такође, Београд је домаћин бројних концерата, како домаћих тако и страних извођача. Проверите распоред догађаја у Београдским концертним халама и резервишите своје улазнице на време. Петак вече може постати незаборавно искуство уз концерт омиљеног извођача уживо.

Уживање у гастрономским чарима

Београд није само град за провод, већ и рај за гурмане. Петак вече је савршено време да истражите богату кулинарску понуду града. Од традиционалних српских јела до интернационалних кухиња, Београдски ресторани ће задовољити сваки укус и буџет.

Не заборавите да уз оброк можете уживати и у богатом избору локалних вина и ракија које ће употпунити ваше гастрономске доживљаје. Београдски ресторани нису само места где ћете уживати у храни, већ и простори где се откривају нови укуси и стварају успомене.

Посетите неки од луксузнијих ресторана са спектакуларним погледом на градску панораму или покушајте и сами да истражите и одаберете вама привлачне аутентичне ресторане.

Шетња поред реке

Београдска обала река Саве и Дунава пружа спектакуларне погледе и идеално је место за романтичну шетњу петком увече. Са прелепим мостовима који осветљавају градску панораму, ово је прилика да се опустите и уживате у мирном амбијенту.

 

Можете започети вече шетњом дуж реке, а затим се зауставити на неком од бројних кафића или ресторана.  Многи од њих нуде живу музику, што додатно обогаћује атмосферу.

Осетите чар боемске четрврти

Скадарлија, позната као боемска четврт Београда, идеално је место за вечеру у петак вече. Овај стари део града препун је традиционалних ресторана и кафана који нуде аутентичну српску кухињу и атмосферу.

Дом многих уметника и боема, ова четврт је епицентар интелектуалног и културног живота града још од 19. века.

Крстарење Савом и Дунавом

Крстарење Савом и Дунавом омогућава вам да истражите многобројне знаменитости града, као и прелепе пејзаже, и све то захваљујући прелепом погледу које ове реке пружају.

Ова врста разгледања ствара опуштајућу атмосферу, уз пријатан поветарац, прелепе заласке сунца и освежавајуће коктеле који заједно доприносе потпуном угођају који вам нуди овај шармантни град.

Проведите се у кафанама

Кафане представљају традиционалне српске локале који су незаобилазни део београдске културе. Ови аутентични простори одликују се рустичним ентеријером, топлом атмосфером и богатом историјом.

Кафане су места где се сусрећу људи свих генерација, од младих до старијих, како би уживали у опуштеној атмосфери, добром друштву и традиционалној музици. У кафанама можете пробати разноврсне српске специјалитете попут чувених ћевапа, карађорђеве шницле или ајвара, уз чашу домаћег вина или ракије.

Осим тога, многе кафане често организују живе свирке тамбураша или бендова који наступају са народним песмама, стварајући незаборавно искуство српске кафанске атмосфере.

Од живописних клубова до романтичних шетњи поред реке, овај град нуди незаборавно искуство за све љубитеље ноћног живота и културе. Без обзира на ваша интересовања, Београд ће вас сигурно освојити својом енергијом, гостопримством и богатом понудом. 

Дакле, следећи пут када планирате своје петак вече, размислите о вашем идеалном начину да се препустите чарима овог живописног града.